pondelok 5. augusta 2013

Olia Garnier 4.15 Ľadová čokoláda

Prednedávnom som sa rozhodla vyskúšať novinku od Garnier a to novú Olia farbu na vlasy bez amoniaku. Garnier som pred tým ešte niekdy neskúšala, ale tak nič som tým nemohla stratiť, keď sa jednalo o bezamoniakovú farbu, čo znamená, že sa tak nedostane do štruktúry vlasu a bude sa vymývať. Čo však pani predavačky (v 101 drogerie) nevedia a budu sa s vami "hádať" a tvrdiť si svoje. Ak sa jedná o výber farieb a farbenie, nikto mi nemôže oponovať, kedže som si ich už vyskúšal priveľa, aby som vedela, ako farba reaguje s vlasom :D


Prvé čo ma hneď prekvapilo, keď som si farbu doma vybalila bol jej obsah. Toto čo vidíte na obrázku nenájdete v slovenských a myslím, že ani v českých predajniach. Jednoducho prieskum Garnier firmy zistil, že vraj naše ženy nemajú rady takýto spôsob farbenia a preto do škatúľ vložili obyčajné tuby, ktoré sa vytlačia do nádoby a potom sa na vlasy aplikujú štetcom. Keď som sa toto dozvedela nechápala som. Kde robili tieto prieskumy? A skôr by ma zaujímalo, že keď sa už také Garnier firma dozvedela, mohla pre to niečo robiť, aby v zákazničkach vzbudila záujem o novinku a tým aj o praktickejšiu aplikáciu. Celkom by som brala nejaké motivačné videá, alebo workshopy, aby sa ženy nebáli používať aplikátory, pretože podľa mňa je to oveľa efektívnejšie a menej špinavejšie farbenie ako so štetcom. Ako ste na tom vy? Štetec alebo aplikátor? Pravda je tiež, že balenia, ktoré sa vyrábajú s aplikátormi by boli asi o 2 € drahšie, čo je celkom prehnaná cena, ale tak asi aj preto Garnier volil lacnejší spôsob nazačiatok. A možno raz, keď sa uchytí táto staršia a lacnejšia verzia prídu aj škatule s aplikátormi a za rozumné ceny. Cena bola niečo okolo 4 € a dokonca ešte v 101 drogérie k tejto farbe davali grátis Garnier šampón na farbené vlasy, čo si myslím bol na začiatok veľmi dobrý "obchod" :)




Vybrať som si mohla z 21 odtieňov, a ako posledne si vačšinou vyberiem pritmavý odtieň, ktorý nakoniec vyzneje ešte tmavšie ako ponúka odtieň na škatuli. Nabudúce sa už polepším, a vyberiem si svetlučký odtieň a budem čakať, že stmavne do svetlej hnedej. Výsledkom ľadovej čokolády, ktorú som už vyskúšala od L´oreal Casting Creme Gloss 415 Ľadový gaštan, bol celkom čierny odtieň, podobný tomu, ktorý som dosiahla pri farbení s L´oreal Sublime Mousse 400 Pure Dark Brown, ktorý som ani nečakala, ale tak nič sa nedeje kým to nie je trvalá farba, aj keď sa to píše asi na každej škatuľke bezamonikaových farieb. Same ste si už mohli všimnúť na fotkách ako veľmi sa tieto farby vedia vymyť.

Nabudúce by som si vybrala pravdepodobne odtieň 6.0 Svetlá hnedá


Pri tejto novinke, ma veľmi milo prekvapil dizajn, pretože táto čierna varianta od škatule, tuby, návod až po rukavice je pekným ozvláštnením farieb, ktoré vám ponúka trh. Rukavice ma dostali najviac, pretože na nich nevidno taký bordel ako na tých obyčajných a materiálom pekne konkurujú rukaviciam, ktoré sú pribalené k farbám od L´oreal.



Olia garantuje 60% oleja, čo má zabezpečiť zdravší vzhľad farbených vlasov, a aj zlepšenie ich kvality. No už len samotný bezamoniakový princíp predpokladá minimálny zásah do vlasovej štruktúry, ale keď to ešte firma podporí olejovou výživou musí to byť len ďalšie plus. Áno je, ale len kým si z vlasov neopláchnete farbu. Preto v tomto prípade odporúčam určite pri vymývani farby použiť aj šampón a vlasy poriadne vypénovať. Rovnako ako ja, tak aj dievčatá, ktoré tuto farbu použili mali problém s tým, že po farbení vlasy ostávali extremne leskle, čiže až mastné. Čo je veľké mínus olejovej výžive a teda sa tento 60% boom sám sebou neguje.

Teraz musím povedať, že kedže farba nebola predávaná s aplikátorom, mohla som vidieť jej olejovú štruktúru a je to fakt viditeľný rozdiel. Ostatné farby, s ktorými som pracovala, majú tuhšiu pastovú konzistenciu, ale Olia je omnoho viac olejovejšia :D Pripadala som si ako keby som pripravovala cesto na palacinky, než to že ma čakalo farbenie. Vôňa farby nie je vôbec taká ťažká a chemická ako pri ostatných farbách, a neviem či to bolo tým 60% obsahom oleja, ale ja osobne som cítila vôňu olivového oleja, čo bolo po čase trošku nepríjemne, ale vždy lepšie ako štípajúci pocit v nose od amoniakovej farby.



Najviac ma potešila vôňa pribaleného balzamu, ktorá ma už štadardný obal, ako aj napr. balzám od L´orealu avšak je to neporovnateľná vôňa. Mne osobne L´oreal balzam veľmi prekáža, je to pre mňa veľmi tažká, možno by som povedala až orientálna vôňa, a ak nemusím tak tento balzám nepoužívam. Oproti tomu Olia ponúka krásnu kvetinovú vôňu, ktorú môžete poznať z Garnier dezodorantov. Príjemná, svieža a neobťažujúca vôňa leta :)

A ako by som teda novú Garnier Olia farbu ohodnotila? Je to dosť ťažký oriešok, ale čo sa týka účinku, vône, konzistenice a zloženia, bola som s ňou veľmi spokojná, avšak výsledný odtieň nebol ani zďaleka podobný tomu čo sľubovala škatuľka, vlasy boli mastnejšie po farbení (ale len prvé umytie), a ako som sa pozerala, a určte to vidíte aj vy na fotkách, neprekrýva najlepšie. Už začínam uvažovať, že si kúpim poriadnú trvácnu farbu, ktorá prekryje všetky moje minulé prehrešky voči vlasom a konečne budem mať len jeden odtieň :D Samozrejme sa však bojím, aby som nezostala opäť čiernovlaska :D



Takže Olia farbe dávam 4 purpurky z piatich, keďže bola mojou prvotinou od značky Garnier a prekvapila olejovým zložením, ktoré vlasy fakt pocítia. Len netreba dávať hneď na prvý pocit. Nič sa neje také horúce ako sa navarí :) A farba sa postupne vymyje a vybledne ...

Skúšali ste už túto novinku? Ako ste s ňou spokojné?

11 komentárov:

  1. taktiež nechápem prečo na nás takto kašlú s nádobkou...určite by bol lepší pribalený aplikátor, keďže ja doma misku ani kefku na farbu nemám...presne túto farbu mám ešte stále v poličke a neviem či ju aj využijem..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dnes som si bola kupovať farbu na vlasy a presne túto som držala v ruke a váhala som ... nakoniec som si kúpila farbu, ktorú mám vyskúšanú.
    V poslednej dobe sa nejak bojím experimentovať. Vďaka za recenziu ;)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mam vlasy nafarbene touto farbou druhykrat a asi som najspokojnejsia z toho vsetkeho cos om vyskusala! :) kedze Zuzicka mas asi taku farbu vlasov ako som mala ja, odporucam zakupit si farbu 6.35, nezjednoti, lebo kje samozrejme svetlejsia, ale uz po druhom farbeni mam vlasy VYRAZNE svetlejsie !! taha to trosku do rysava, ale ma krasne odlesky.. a dalsie farbenie uz pouzijem svetlejsiu, cim sa dufam postupne dostanem na to povodne :D :D ved vies :p v kazdom pripade po druhom farbeni som spokojnejsia ako pri prvom, takze ozaj netreba davat na prvy dojem :) este podotknem, ze som mala asi 2 a pol mesacny odrast ked som si dala tento dotien na tu tmavu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Zuzi. Tak ja osobne som skusila oliu minuly stvrtok ( farbu Velmi svetla blond) a musim povedat, ze ty si to cele vystihla absolutne presne. Prvy dojem bol, ze miesto krasnej blond, ktoru som cakala a ktora by mala korespondovat s tym, co som mala na hlave predtym, som dosiahla nejaku svetlu orieskovo hnedu ( nebola skareda, to nie, ale kvoli nej som si predsa tu farbu nekupila :D). Ale nastastie, po vymyti farby nabrali spravyn odtien, povedala by som, ze taky ako na skatulke, cize tvoj odtienovy problem som ja neprezivala.... Ja som mala problem skor s tym, ze po umyty som mala vlasy strasne suche a drsne (!!!). Ano. Tiez tomu nechapem. mozno to bude vyysim obsahom peroxidu, kedze to bola svetla farba, neviem... :/ Nastastie, uz po dalsom umyti, kedy som si na vlasky dala masku a olej do koncekov, ten hnusny pocit zmizol a teraz su uz pekne :) Som len zvedava, za aku dobu sa vymyje. Inac, tiez spoko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež by som radšej brala aplikátor .. je to rýchlejšie a jednoduchšie ... No farbu od tejto značky sa chystám vyskúšať aj ja :)

    http://pajameysik.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a ja som asi z inej planety, ale mne viac vyhovuje farbenie stetcom, je podla mna preciznejsie. Takze toto mi nevadi, ale farba ako taka ma trochu sklamala, recenzovala som ju pred par tyzdnami a co mi na nej vadilo asi najviac, bol ten mastny pocit po vymyti. Plus nema pre mna dostatocne silne krytie a dost rychlo sa mi vymyva. Este jej dam jednu sancu a potom sa asi vratim k mojmu overenemu Lorealu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak to trošku s tím aplikátorem podělali ... To by mi fakt vadilo ! .. :D

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vyzkoušela jsem a musím říct, že zase takový zázrak to není, měla jsem i lepší :)

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja preferujem štetec ako nádobku, takže mne tento fakt nevadí. Uvažujem nad Light brown, tak ma snáď nesklame.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. dala by som si povedať, mať takú farbu ako light brown alebo golden brown, ale proste neverím a neexistuje, aby mi to chytilo takto, ako na obrázku :-/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...