nedeľa 9. februára 2014

Januárové "faves a fails"

Očividne mám veľa času, keď so sa rozhodla, že by som mohla na blogu spraviť dokonca až mesačnú rubriku a to moje "faves a fails" - veď prečo by som si nenaložila, keď môžem. Ešte neviem, či to bude čisto príspevková rubrika, alebo skúsim aj niečo natočiť, ale kým je o čom tak to tu bude takto fungovať :) Dnes sa s Vami podelím s mojimi "faves a fails" za mesiac január. Nebude to len kozmetika ale aj filmy, knihy, hudba ... Proste všetko čo ma v ten mesiac bavilo a nebavilo. Tak teda začnem ... :)



Fav Film:
@ The East

Okrem toho, že v tomto filme hraje môj obľúbený Alexander Skarsgard (predstaviteľ Erica Northmana zo seriálu True Blood a syn Stelana Skarsgarda, ktorého môžete poznať ako poblazneného vedca z druhého pokračovania Thora), je to naozaj film s hlbokou myšlienkou súčastného života na tejto planéte, zaťažovaného globálnym rozmarom veľkých korporácii, ktoré fungujú viac pre svoj vlastný prospech ako pre to, čomu boli vybudované. 
Dej sa odohráva okolo anarchistickej aktivistickej skupiny The East (Východ), ktorá je vedená charizmatickým Benjim. Hlavnou postavou je síce mladá a veriaca Sarah, ktorá ako členka tajnej služby dostáva za úlohu vyhľadať a stať sa súčasťou tejto skupiny, aby ju mohla čo najviac spoznať a prekaziť tak jej ďalšie aktivity. Ale kde je však pravda? Na strane anarchistov, ktorých cieľom útokov sú šéfovia korporácii, ktorý sa podieľajú na zločinoch proti ľudskosti, alebo na strane mocných? Majú zmysel všetky tie plánované útoky, ktoré opäť pripravuje The East?
Osobný, morálny boj a globálny terorizmus je hlavnou podstatou celého filmu - to ako konzum zaťažil celú spoločnosť a privilégia má len hŕstka ľudí. Zmýšľali ste sa niekedy nad tým, aký by vedel byť život jednoduchší a slobodnejší? 

*Pre mňa bola najsilnejšia scéna, keď Sarah pozvali k stolu, kde všetci sedeli vo zvieracích kazajkách. Benji poprosil Sarah nech začne jesť a oni sa pridajú, tak ako vždy keď sa u nich večerá. Bola to skúška. Ako by ste sa najedli vy so zviazanými rukami? Ako zviera?*

"My sme Východ, nezaujíma nás akí ste bohatí. Chceme aby každého, kto je za to vinný okúsil teror svojich zločinov. Je to jednoduchí keď to nie je Váš život, keď to nie je Váš domov. Ale keď je to Vaša chyba, nemali by ste v noci dobre spávať. Najme keď vieme kde bývate. Klamete nám, my budeme klamať Vás. Sledujte nás, my budeme sledovať Vás. Otrávte nás, my otrávime Vás. Zaútočíme proti trom korporáciam v nasledujúcich šiestich mesiacoch, za ich celosvetový terorizmus. A to je len začiatok."

Fail Film:
@ The Hunger Games


Ja fakt neviem čo som čakala. Všade samé reklamy, plagáty, "Hry o prežitie musíte vidieť" proste ďalší ošial ako Potter alebo Twilight. No ja neviem či som dospela alebo nepochopila no ja som skôr zmetená ako očarená. Síce ma zaujala hlavná hrdinka aj mladý Hemsworth, ktorý sa tam síce len párkrát mihol a potom bol nahradený ustráchaným, vystresovaným, a nemužným pekárom, ktorého Katnis v jednom kuse chlácholila. Ako jasné nie je žiadna sranda byť súčasťou detských galadiátorov, na ramenách ktorých leží osud celej kolónie, ale aj tak, divná to postava Peteho. Je divne sa dívať na film, kde od začiatku o prežitie bojujú deti s premotivovanými mladými "žolďákmi", ale zase na druhej strane je to len extrémnejšia varianta "novodobej" reality show, ktorá ukazuje ako zákulisie ťahá nitkami a manipuluje s dejom, podpore najlepších závisí na sympatiách, a v tomto prípade ide skôr o morálne víťazstvo. Inak by príbeh nemal zmysel. Proste toto je film, ktorý som si pozrela dokonca, ale stále som nevedela či sa mi páčil, alebo nie. Ja fakt neviem. Máte aj vy takýto divný pocit z Boja o prežitie, alebo to len ja to neviem akosi spracovať :) Možno by som dala ešte šancu knihe, ale je neskutočne hrubá.   

Fav TV Shows:
@ 2Broke Girls


Dve socky, alebo o niečo krajšie 2Broke girls, som začala pozerať, ale neskutočne  len tak z nudy. Vedela som, že sa mali vysielať aj u nás po slovensky, ale tak strašne sa mi to nepáčilo, a to som videla len upútavku. Koho by to bavilo - dve čašníčky v divnej uniforme, ktoré majú doma koňa a pracujú v bistre kde im šéfuje mini Korejec a varí Ukrajinec. Ale ja som spravila chybu, že som to videla v slovenčine. Veľká chyba. A tak keď som si pozrela len pilot v originály a nevedela som sa prestať na tom baviť, vedela som, že som urobila dobre. Niektoré časti už poznám aj naspamäť. 
Ironická a "duševne mŕtva" Max prichýli už zrujnovanú dcéru manhatanského milonára, Barbie s dobrým srdcom, Caroline s ktorou tvoria neskutočnú dvojicu, ktorú dopĺňa bláznivá poľská susedka Sofie a jej príležitostný priateľ a kuchár v jednom, Ukrajinec Oleg. Sem tam sa podarí niečo vtipné aj pokladníkový Earlovi a tiež mini korejskemu šéfovi Hanovi. Proste kombinácia neskombinovateľného sa vydarila. A neskôr keď sa k ním pridá denný gej čašník Luis a otvorený a vtipný Dake nie je čo riešiť. Originálna verzia je proste originálna. Kto z Vás by sledoval The Big Bang Theory, keby videl to peklo, akým sa stal slovenský preklad :D

@ Sleepy Hallow

Určite ste videli pôvodný film s Johnnym Deppm, ktorý prichádza do dedinky Sleepy Hollow, ktorú ohrozuje bezhlavý jazdec. Tento seriál použil podobný motív no posunul to ešte ďalej. Dej sa začína prebudením Ichabota Crana, ktorý počas vojny v americkej armáde, ale ešte za čias generála Washingtona, zomrel v boji a premiešal tak svoj krv a osud s osudom bezhlavého jazdca. Prvé do čoho sa zamilujete je neskutočne krásny hlas a prízvuk herca, ktorý stvárňuje Ichabota (Tom Mison) a po druhé je to svet ako ho on nepozná - úžas nad lepiacou páskou alebo siahodlhý a zároveň romantický rozhovor s operátorkou autoslužby :) A ako keby to nebolo dosť, tak Ichabot sa odmieta vzdať svojho dobového oblečenia a ešte viac prejavu, ktorý je hodný dôb minulých, kedy bolo vyjadrovanie prejavom spoločenskej úrovne a vzdelania. Dej nemusí byť pre každého zaujímavý, kedže ide o boj nadprirodzena, jazdcov apokalypsy pod velením samotného Molocha, a zároveň snaha Ichabota opäť sa stretnúť so svojou ženou, ktorá je čarodejnicou uväznenou medzi svetmi. Spoločnosť v tomto boji robí Ichabotovi mladá a na jeho údiv afroamerická policajtka Abbie Mills.

@ Men at Work


Jednoducho seriál o kolegoch z práce :) Jediný koho som poznala už na začiatku je mladý no teraz už vestičkový, zarastený a dospelý Hyde, zo seriálu Tie roky sedemdesiate. Tiež som začala tento seriál pozerať najprv so slovenským dabingom, ale kedže mám prácu, dosť nepravidelne a samozrejme, že tieto diely by som nijako nestíhala, tak som si povedala, že keď ma to aspoň trochu bavilo po slovensky, v originály to bude ešte lepšie. Dej seriálu je z prostredia redakcie časopisu, kde sa stretávajú Milo, Gibs, Tyler a Neal.

@ Keeping Up With The Kardashians

No čo, tak podľahla som aj ja. Pre niekoho možno blbosť, no pre mňa zábavka a istý relax. Mám rada celú túto arménsku,bláznivu rodinku, škandály a celé to zákulisie okolo rodiny Jennerovcov a Karadashianovcov. Pozlátko, fotenia, svet taký, ktorý je pre niekoho snom a pre iných prekliatim. Prenasledovní fotografmi a pod drobnohľadom sa už viac nedá ukázať a preto je tu reallity show zo života Kim a jej rodiny. Ale ja som aj tak fan Khloe :)

Fav Music: (odkaz v názve)

Fav Books:
@ Inferno

Hlavnou témou ďlšieho Brownovho románu je transhumanizmus a opäť postava profesora Roberta Langdona, ktorý sa pre zmenu ocitá v Taliansku a snaží sa zachrániť ľudstvo. No už od začiatku nie je nič tak ako sa zdá. Ako ľahko sa dá uveriť ilúzii. Veľmi ma prekvapil záver knihy, ako sa ho podarilo Brownovi dotiahnuť do takých prekvapivých detailov, ako to vie len on, a za to mu veľmi pekne ďakujem, pretože kniha bola do posledného slova plná prekvapení a odhalení, ktoré by mi ale vôbec nenapadli. "Hľadaj a nájdeš. Čas sa kráti."

Fav cosmetics product:
@ Kalos vlasová maska 
Maska, ktorú mám doma nie je momentálne v ponuke e-shopu, ale verím, že na stránke si budete vedieť vybrať z množstva ďalších Kallos produktov, už len z princípu kvality, obsahu a ceny. Neveríte? Tak navštívte stránku KALLOS. Pri tejto maske som zistila, že nie je dôležitá cena alebo značka šampónu, pretože základom je dobrá starostlivosť v podobe masky.



@ Rimmel Volume Booster Lip Plumping Gloss 
Neviem Vám zaručiť, že tento lesk dokáže zväčšiť pery, ale to aký má skvelý chladivý efekt je ešte väčšia sranda. V každom odtieni, chladiaci, hustý a nelepiaci.


@ Gliss Kur Keratín Complex
Veľmi som si obľúbila túto radu vlasových produktov, tak ako šampóny aj masky, oleje a kúry. Pri nich som sa naučila používať len samotný šampón bez nutnosti balzamu alebo masky. Mám rada ich vôňu a najmä to ako vyzerajú vlasy po umytí. Nie každému musia sadnúť, ale ja som si ich obľúbila a mám v pláne vyskúšať každú jednú farebnú variantu.


@ Vichy Essentielles Body Cream Milk
Bez tohto krému, ktorý skôr používam na ruky ako na celé telo si neviem predstaviť deň. Stále ho mám v kabelke, pretože ja a suché ruky to nejde do kopy; možno tak studené ale nikdy nie suché :) Krásna vôňa, skvelé hydratácia a vláčnosť. Nevymenila by som ho nikdy za nič, pretože nič lepšie nie je a nikto ma nepresvedčí :D

@ Micerálka Hydra Science
Francúzska neparfúmovaná micerálka, ktorá je mojou nutnosťou hneď po prebudení, spolu s rannou kávou. Viac ako vodu s vodovodu preferujem osvieženie pleti micerálkou, ktorá pleť osvieži a zároveň očistí a preberie a nemusím sa báť, štípania očí, alebo iných nepríjemnosti. 


@ Dermacol Hyaluronic Lip Contour
Neskutočne šikovná záchrana pred "roztekajúcim" sa rúžom. Ako náhle túto mäkkú tužku nanesiete do obrysov pier a dokonca ním aj pery môžete vyplniť, zaručí Vám, neskutočnú podporu keď chcete byť pekná a nestrať sa tak často o rúž na perách. Tužka rúž nepustí do jemných vrások okolo pier a podporuje jeho trvanlivosť počas dňa. Možno je drahšia z hľadiska rýchlej spotreby, kedže samotná tužka je veľmi poddajná a mäkká, ale určite stojí za to.

6 komentárov:

  1. ja milujem 2 Broke girls <3 môj obľubený serial každý pondelok sa teším na novú časť! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som totálne z nich mimo - pozriem si online verziu bez titulkov ešte v noci, potom keď dodajú titulky a potom si to pustím ako "pozadie" napr. keď sa chystám von a maľujem sa :D Ja som blázon viem, ale bavia ma veľmi

      Odstrániť
  2. Určite, určite daj šancu knihám Hunger Games! Ja som síce knihy čítala dávno pred filmami, takže pre mňa to bolo jedno prekvapenie za druhým, ty by bola tým, že si videla filmy ukrátená o to "napätie", ale aj tak to podľa mňa za to stojí. Pre mňa sú Hunger Games trilógia jedny z naj naj kníh, aké som kedy čítala (určite odporúčam v originály) a oproti filmom sa to nedá ani zďaleka porovnať. A uvidíš, koľko súvislostí sa dozvieš, ktorým sa vo filmoch totálne vyhli. Skús dať tomu šancu :))
    BeautyMissfits

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím si ich prečítať. Určite áno, len to mi zaberie asi každú nočnu službu až do leta :) Ale veľmi sa mi páčia tie paralely, o ktorých písala Basha v komente pod tebou. Takto je to omnoho viac zaujímave ako ta divočina, ktorou sa stalo filmové spracovanie.

      Odstrániť
  3. Hunger games by som určite nenazvala failom. Je to veľmi zaujímavý obraz toho, čo sa dnes deje, dá sa tam nájsť veľa paralel s dnešným aj minulým svetom (už napr. len cesta vlakom na tie Hry veľmi pripomína putovanie do koncentračných táborov). A nemyslím, že je to len novodobá reality show, skôr je tam celá realita ako píšem, minulá aj prítomná. Detaily ako že niekde nemajú čo jesť a niekde sa tým môžu ohadzovať, znudené excentrické postavičky, ktoré rozhodujú o osude tých ostatných.. Možno sa na to treba pozrieť ešte raz iným pohľadom alebo prečítať, ja som napr. nečítala ale pozerala s niekým, kto čítal a myslím, že mi to celkom pomohlo chápať niektoré súvislosti, každopádne fail určite nie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za tento komentár, takto som až nad tým neuvažovala, kedže som knihy vôbe nečítala, a tým pádom je dej ako bolo písane v predchádzajúcom komentáry dosť ochudobnený - a to s reality show som myslela to, ako je ovplyvňovaný dej pre zábavu ľudí - v tom zmysle - ja sa fakt musím pozriť do tých kníh :) a fail je to len z toho pohľadu, že to spracovanie filmu nebolo také chytĺavé ako reklama okolo

      Odstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...