utorok 11. februára 2014

Januárové nákupy

Áno, opäť ďalšia rubrika :) Najprv som chcela aby to bolo video, ale moja snaha nebola ocenená foťákom a tak som celé video doslova vyhodila do koša. Možno budúci mesiac sa mi to podarí, ale zatiaľ sa s Vami o moje januárové nákupy podelím aspoň takto. Je toho celkom dosť, ale mesiac má 30 dní, takže ak by som chcela mohlo byť toho ešte viac, ale zase nebudem to preháňa. Veď treba si niečo kúpiť aj nabudúce :D Ale som rada, že sa mi podarilo ukoristiť pár šikovných vecičiek (voňavých) :)


Aké boli Vaše januárové nákupy?   

@ Top Fashion magazín
Slovenský, 240 stranový magazín o móde, ktorý síce vychádza len 2 krát do roka - jar/leto, jeseň/zima, ale ani jeden z časopisov, ktoré bežne nájdete v stánkoch ho neprekoná. Kvalitné príspevky a cca 25 strán, reklám (dala som si tu námahu a spočítala som ich), ktoré nie sú natoľko rušivé, ako keď tvoria gro celého časopisu. Top Fashion si viete zakúpiť za 4,90 € , ale nehľadajte ho v mini stánkoch na autobusových zastávkach, tam o ňom podľa mňa pani nebudú ani vedieť. Nájdete ho buď vo väčších tabakovo, novinovo, časopisových predajniach, alebo tiež v kníhkupectve Panta Rhei. Okrem pohľadov na svetové móla a krásne róby nájdete v Top fashion aj články ako slovenské a české, ale žiaden hlúpy blábol o tom kto to ma ako rád. Mihne sa tu aj sem tam nejaké reklama, ale poviem Vám niektoré som si všimla až keď som videla nadpis "comercial". Veľmi vkusný a inšpiratívny magazín, ktorý vie prečo má toľko strán a vychádza s takým odstupom. Potom sa nestane, že články sú každý mesiac o tom istom. Radšej budem listovať internetom a stále mať poruke Top magazín, ako by som sa mala znervozňovať nad tým čo ponúkajú ženské časopisy, a už aj tak to je viac menej celé komerčné, ako o nejakej inšpirácii. Takže odporúčam všetkým desiatimi :) Navštívte stránku www.top-fashion.sk , alebo si ho zájdite prelistovať do najbližšej predajne. 





@ Yankee Candle
Začiatkom januára, som s Vami zdieľala na FB moju prvotinku od Yankee Candle, a odvtedy ich milujem a neviem si predstaviť, že by som doma použila inú vonnú sviečku. Kvalitou a intenzitou sa nedajú porovnať so žiadnymi inými. A kedže na stránke www.yankeesviečky.sk mali povianočné výpredaje, podľahla som a pustila sa do napĺňania online košíka :) Ja som si svoju prvú sviečku kúpila za 15 € v Panta Rhei, ale bola to len 198 gramová ananásovo-kokosovo tropická - Pineapple Ciantro. Na e-shope som za takúto cenu objavila 623 gramovu bohyňu :) a zobrala som rovno dve - Mango Peach Salsa a Summer Scoop. A aby môj nákup bol bez poštovného prihodila som ešte jedno 198mičku , za 6 € z limitovanej edície Banana Blueberry. A teraz mi to doma vonia ako v mojej vlastnej fantázii :) :)




@ Listová kabelka 
Veľmi sa mi zapáčil vzor na kabelke a viac som nepotrebovala. Vyšla ma na 15 €, a ešte stále ju nájdete v predajniach NewYorkeru. Už sa neviem dočkať keď sa oteplí, ja zatvorím do skrine všetky bundy a vetrovky, spravím si červenú manikúru, hodím si do tejto kabelky len tie najdôležitejšie veci a vybehnem do mesta :)



@ Fixing Powder 
Kedže moja pleť si niekedy robí čo chce a teraz s aprezmenu tvári, že sa rada leskne a vôbec tomu nepridáva ani pracovné prostredie, kedy vykúrene prostredie matnosť pleti veľmi nepodporuje, snažila som sa to redukovať a fixovať makeup sypkými transparentými púdrami. Do obchodu som išla najprv s predstavou, že si idem kúpiť ten všade recenzovaný od Dermacolu, no ako na potvroru nikde ho nemali, a tak som to aspoň zachraňovala oveľa lacnejšou variantov od Essence. A teraz mám doma oba, a neviem, či to stálo za to. Od Dermacolu som čakala väčšiu výdrž a Essence ma prekvpil, že to vôbec zvládol. Ale tak v nejakej divokej kombinácii zmatňujúceho krému, matujucého makeupu a fix púdru, by to aj mohlo byť - ale aj tak sa mi to zdá priveľa, kedže by to mohol zachraňovať každý zvlášť.


@ Shauma suchý šampón
Neviem, možno sa ešte tak nevyznám vo všetkých suchých šampónoch na trhu, kedže som ich začala používať ešte len teraz a Shauma je môj druhý, ale viac som ich fakt nevidela. Ak máte nejaký obľubený budem len rada, ak mi ho sem napíšete, pretože so Shaumou som spokojná ako s príležitostným  riešením, ale kedže mám tmavé vlasy stáva sa, že na nich aj po vyčesaní ostanú zvyšky ako po laku. Viete čo myslím. Ale čo sa týka ceny, a šikovnosti som veľmi spokojna. Najprv som skúšala práškový šampón, no ale to bolo niečo nepraktický nevoňajúce - možno tak pre krátke vlasy, ale nie pre mňa.



@ Vichy Essentielles telové krém
Môj najvernejší kozmetický produkt, bez ktorého nevýjdem z byt. Stále mám Vichy v kabelke, pretože som neskutočne nesvoja keď mám suché ruky a ešte v takomto počasí. A navyše vonia tak krásne, že a čudujem, že mám ešte stále prvé balenie. Kedže som ho videla v lekárni na pulte v akciovej cene, a predtým som ho vyskúšala u kamošky, nemohla som ho tam predsa nechať len tak napospas osudu :) Je môj a iný nechcem.



@ Micerálka Hydra Science
Kedže po testovačkám mi došli všetky zásoby micerálok a ostala som doslova na suchu, vybrala som sa hľadať nejakú tú rozumnú variantu. Akosi som ešte nevedela o L´orealke a Garnier micerálke a tak pri nákupe v Carrefoure, som objavila 500 ml, neparfúmovanú micerálku, ktorá ma vyšla na nejaké 3 €. No neviem neviem, ale zatiaľ mi to príde ako najvýhodnejšia varianta, ktorú využijem denno denne. Ako som už písala v príspevku o "faves a fails" kozmetických produktoch, fakt stojí za to.



@ Gabriela Sallvete Lipliner Countour
Nikdy som nemala ani jednu tužku na pery, ale tak dlho som zháňala pekný a matný odtieň, až kým som rúž a lesk nahradila šikovnými tužkami v dvoch odtieňoch. Odtieň 03 je krásne slivkový, temno červený a vybrala som si ho najmä pre to, že som sa mi páčilo líčenie Katy Perry z klipu Unconditionally. A dá sa povedať, že som našla čo som hľadala :)  A ak nechcem matný vzhľad, jednoducho tužku doplním leskom, alebo rúžom - ale nerobím to často. Druhý odtieň je 01, jemnejší, prirodzenejší, ktorý vyzerá aj veľmi zaujímavo, keď skombinujem oba tieto odtiene :) Ale aj tak ich radšej nosím oddelene. Buď temné vampy pery alebo prirodzené a matné. 





@ Dermacol Hyaluronic Lip Contour
Nie veľmi často ste ma mohli vidieť s rúžom na perách pretože jeho trvanlivosť bola prekliato krátka. No objavila som túto šikovnú podkladovú tužku od Dermacolu a všetko sa zmenilo.  Dala som ju testovať aj mamuške, a tá si ju nevedela vynachváliť. Síce je drahšia (4,90€) a celkom rýchlo sa míňa, kedže je v podstate mäkka, ale to čo dokáže s rúžom je jedno veľké wow. Rúž sa nerozpíja a nerozťahuje do vrások okolo pier. Ja ju používam v kombinácii s GS tužkami, a som veľmi spokojná. Tento nákup stál za to. 




8 komentárov:

  1. Na úvodní fotce ti to moc sluší :-) Jinak Yankee jsem u nás ve výprodeji také kupovala, tomu jednoduše nešlo odolat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) z toho líčenia malo byť video, ale nepodarilo sa

      Odstrániť
  2. Tú ceruzku na pery od Dermacolu musím už konečne vyskúšať, v poslednom čase mám pocit, že sa mi všteky rúže rozpíjajú akosi viacej, možno to bude častješím používaním balzamov alebo čo, každopádne ma to však rozčuľuje :)
    No a ver tomu, že je aj niečo lepšie ako Yankee Candle sviečky, a to Pure Integrity. Ja som tiež bola dlho predlho v tom, že nič nemôže voňať intenzívnejšie a krajšie, ale Pure Integrity majú oveľa prirodzenejšie parfumácie, vydržia horieť oveľa dlhšie a cenovo vychádzajú možno ešte lacnejšie :)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to si ma namotala - idem sa hneď pozrieť na stránku PureIntegrity - ja keby som mohla tak mám sviečku všade - veď som ich aj začala nosiť so sebou do hotela - nech je vedieť, že som v práci - a tu tužku určite skús - len mi prekáža spôsob ako je predávaná - miesto tužky by som volila nejakú nádobku, z ktorej by sa štetcom aplikovala hmota na pery, lebo tak vzniká veľa odpadu, keď sa tužka strúha a to nevravím o tom, že sa aj rýchlo míňa keďže je mäkká a topí sa na perách

      Odstrániť
  3. shauma suchy šampon som aj hladala ale nemali ho takže som si zobrala od balei zatial som spokojná nakolko toto je moj prvý no a viac ho použiva brat ako ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no vidíš skoro by som zabudla na suchý šampón Balea - ale kedže som bola na nákupoch v 101 celkom som na neho zabudla - skúsim sa pozrieť ešte aj po ňom

      Odstrániť
  4. Kabelka z NY ma úplne očarila, je prekrásna! Na ceruzku a fixačný púder od Dermacolu sa tiež už dlhšie chystám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kabelku nájdeš v NY aj v čierno bielej kombinácii, ale táto mi prišla taká menej formálna a čo sa týka Dermacolu, tak tú značku veľmi môžem, len neviem ten púder na mne nejako efektívne nefunguje , neviem prečo

      Odstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...