sobota 28. februára 2015

Mätove pomády - EOS, Crazy Rumors & Vitalos

Áno, áno, áno - moja mierne nezvládatelná závislosť bude témou dnešného príspevku. Ja viem pomád mám veľa, ale poslednú dobu som svoju pozornosť začala zameriavať výhradne na mätové "príchute". Ľúbim vôňu a chuť mätového čaju, masiek, šampónu na vlasy a keďže väčšina pomád na pery spája s mätou aj chladivý efekt, neodolala som. V dnešnom príspevku sa nájde každý, kto tejto chuti podľahol, bez rozdielu na to koľko ste ochotní za pomádu zaplatiť. Ja som sa presvedčila, že môžem byť spokojná s predstavou drahej komerčnej pomády, ale aj rovnako efektívnej pomády zo sámošky (ufff takéto slovo som použila asi prvý a posledný krát - moment sa už opakovať nebude) :)


Na porovnanie som si vybrala tri moje obľúbene mätovky značky eos, Crazy Rumors a Vitalos. Ako ste si mohli všimnúť sú to pomády známe aj neznáme a z rôznych cenových kategórii. Spája ich mätová aróma a rôzne intenzívny chladiaci efekt. Ja som sa k mäte prvý krát dostala cez Crazy Rumors pomádu, ktorá je ochutená ešte prímesou čokolády. Vtedy u nás tieto pomády nebolo skoro vôbec dostať, ale dnes je to už inak a dokonca som sa dozvedela, že sa "otvára" slovenský eshop, na ktorom sa momentálne pracuje, ale prehľad jednotlivých pomád si môžete prezrieť na facebook stránke Crazy Rumors - Slovenská republika. Druhým stretnutím s mätovou pomádou bol asi najviac komenrčne spomínaný eos, o ktorom som už jeden príspevok písala. A môžem Vás ubezpečiť, že táto príchuť naozaj stojí za to, ak sa už rozhodnete pre túto drahšiu značku. Neviem zatiaľ o tom, aby sme mali na Slovensku výhradného predajcu tejto značky, ale verím, že by sa uchytil. Zatiaľ eos, predávajú len dievčatá po nete, ktoré robia väčšie objednávky z USA. Mojou poslednou momentálnou zastávkou mätovými pomádami je náhodou objavená Vitalos pomáda v potravinách Billa :D Vitalos je slovenská značka, ktorá okrem vitamínových balzámov, vyrába aj nosové inhalátory (Hapčí), autolekárničky, teplomery, náplaste či dokonca dojčenské a laktačné pomôcky. Myslím si, že väčšina z vás pozná Hapčí alebo ešte pôvodné balenia pomád - bielej tuby a farebného vrchnáčiku na šrubovanie, ktorý väčšinou schovával rovnakú tyčinku na pery.
Eos pomáda - cena: 6 € + poštovné 1,30 € a možná je len platba na účet.
Eos je zo spomínaných pomád najtuhšia a má atypický tvar. Na perách vytvorí tuhý filter, ktorý príjemne a sladko chladí. Ja viem že pojem "sladko chladí" je asi divný, ale tá vôňa je v porovnaní napríklad s Vitalosom sladšia. Hlavnou zložkou eos pomád je bambucké maslo, obsahuje až 95% organických zložiek, čo je najvyšší možný stupeň, neobsahujú petroláty, parabény a glutény. Príspevok o mojej mini Eos zbierke ste si už na mojom blogu mohli prečítať, a ak nie tak kliknite TU.
Crazy Rumors - cena: 3,40 € + poštovné 2 € pri platbe na účet.
Crazy Rumors, je podľa mňa veľmi málo známa značka na Slovensku a pri tom patrí ku kozmetike, ktorá výhradné nie je testovaná na zvieratách a je čisto veganska. Táto pomáda je taký stred medzi Eos a Vitalos, keďže sa ľahšie rozotiera ale zase nie je natoľko vláčna ako je Vitalos. Má sladší chaldiací efekt podobne ako Eos a myslím, že aj s rovnakou intenzitou pôsobí na pery, okrem toho má pridanú jemnú arómou čokolády. V tejto kozmetike viete nájsť viac variant v kombinácii s mätou, ale aj tiež čistú sladkú mätu pod názvom My Stache (fúzikova). Ako si môžete všimnúť samotný obal pôsobí veľmi milo a retro zároveň, čo sa mne osobne veľmi páči. Tuba ma len malý pohyblivý kotúčik na spodnej časti, ktorú vysúvate tyčinku pomády von. Tá je plne zasadená do tuby a to nespôsobí zlomenie pomády, ako as to môže stať v prípade jemnej Vitalos. Hlavnou zložkou v týchto pomádach je bambucké maslo a jojobový olej.
Vitalos - cena: 1,65 € bez čakania.
A na záver lekárenske prekvapenie z potravín. Vitalos pomády som používala už ako malá, možno patrili aj k mojím prvým pomádka, ak nerátam tie malé srandovne ružové, čo sa skôr polámali ako spotrebovali. Neskôr som na ne zanevrela až sa mi náhodou dostali do schránky v rámci jedného testingu, keď som ešte nemala blog a všetko sa posielalo spoločnosti mailom. Neskôr som ich však objavila pri dlhom postávaní v rade, čakajúca na pokladňu. V rámci testigu som skúšala čerešňovú pomádu, ktorej vôňa je naozaj veľmi autentická a nepôsobí umelo. Po čase som vyskúšala asi všetky varianty ako med, malina, vanilka a až pred pár dňami som sa dostala k tejto mätovej. Obyčajné varianty ako Neutrál nezvyknem vyhľadávať, ktorú taktiež nájdete v ponuke Vitalos. Okrem toho Vitalos ponúka ešte Antibakteriálnu a AloeVera variantu. Každá Vitalos pomáda má SPF 15+ a je neskutočné vláčna a mäkká oproti predchádzajúcim dvom, takže v letných teplotách je dôležité ju držať v nižších teplotách, lebo reaguje podobne ako kokosový olej. Mätový Vitalos je obohatený o výťažky z mäty piepornej, nechtíka lekárskeho, ľubovníka bodkovaného (čo sú už len zo základných znalostí bylinkových čajov, upokojujúce bylinky, ktoré tvoria najmä obsah čajov pre dobrý spánok) a vitamínov A, E, F. To je asi aj hlavným dôvodom, že oproti eos a Crazy Rumors, pôsobí a vonia viac bylinkovo alebo lekárensky, nie je to taká klasická sladká vôňa mäty, ktorý Vám ponúknu predchádzajúce dve bio varianty mätových pomád. Sila mentolu je veľmi výrazná a podľa mňa asi chladí najviac. Filter, ktorý sa na perách vytvorí je vláčnejší ako pri eos a Crazy Rumors pomádach, ale to ako som už spomínala spôsobuje jeho konzistencia, ktorá je jemná a pri dotyku s perami sa pomáda jemne rozpúšťa - reaguje na teplo pier, takže ňou nemusíte pery obiehať dookola ako je to v mojom prípade s eos pomádou :) No dávajte si pozor, keďže nie je pevne osadená do tuby a pri aplikácii sa dotýka jej stien, čo môže spôsobiť pri väčšom vysunutí, zlomenie pomády.

Poznáte tieto pomády? Ktorá je tá Vaša naj?

10 komentárov:

  1. eosy sú aj na parfums. sk :) len rýchlo sa vypredajú :)

    OdpovedaťOdstrániť

  2. - slovo "pomada" poznam ako oznacenie gelu na vlasy. produkty uvedene v clanku poznam pod nazvom "balzam na pery"
    - eos mam, ale s vonou letneho ovocia. taketo matove a chladnive som veru este neskusala. ale nejak mi to nesedi. balzamy na pery pouzivam len v zime a vtedy by sa mi naopak zislo skor nieco hrejive :D

    Beauty by Bellatrix

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám Crazy Rumors a jsem velmi spokojená, krásně voní a hydratuje taky pěkně:))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Eos si chci poridit.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vůně máty mě moc neláká, možná na léto, jinak Eos mě láká každopádně, ten si budu muset pořídit :)

    Giveaway - I love...Cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  6. eos určite z ebay:) objednávam z ameriky 5kusov okolo 22e :) kukni to! už mam vačšiu zbierku eosov:DD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Z týchto pomádiek mám len Eos (síce v inej príchuti), no aj tak nepatrí k mojim top pomádkam. Veľmi zbožňujem Neutrogenu, ale v tekutej verzii, no neviem, či predávajú aj mätovú :(
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja mám doma mätový baby lips, páči sa mi to, že chladí, ale to je asi tak všetko :) keď ho miniem skôr skúsim mätové labello :) ale aj tento vitalos vyzerá zaujímavo... po eosi velmi túžim, snáď sa mi aj ten niekedy podarí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja mám tiež Eos mätový je fajn :) a fajn aj chutná ...
    www.zuzububble.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mätový EOS mám doma tiež a teraz v lete jeho chladivosť zvlášť oceňujem, EOS pery fakt dobre vyživí.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...