pondelok 20. apríla 2015

AVON Nutra Effects pleťové krémy

Aj tento mesiac tu mám pre Vás recenziu v rámci spolupráce s AVON Cosmetics, a pre zmenu to nebude žiadna dekoratívka, ale pleťová starostlivosť v podobe Nutra Effects pleťových krémov, ktoré okrem toho, že sú vhodné aj pre citlivú pleť, sú hypoalergénne, neobsahujú žiadne farbivá ani parabény.

Aby testovanie fungovalo v čo najväčšom možnom rozsahu, zapojila som do neho aj moju mamušku :), ktorej bol určený jeden z dvoch zaslaných krémov. Modrý je súčasťou hydratačnej línie z výťažkom z chia semienok, ktorý som testovala ja. Fialový (granátové jablko) je z línie pre redukciu známok starnutia pre ženy vo veku 35+, ktorý ako som už spomínala testovala a dodnes používa moja mamina.

Nutra Effects pleťové krémy majú v názve tiež spomenutý Active seed complex a teda sa starajú o pleť s aktívnym komplexom so semienok strelície, chia a granátoveho jablka, ktoré obsahujú vzácne živiny pre pleť, ako Omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny C, E, B, A a antioxidanty. Priznajte sa koľko z týchto semiačok poznáte? :) Ja som si tiež musela googliť tie strapaté semienka strelície a pripomenúť si ako vlastne vyzerá chia. Jedine semiačka granátového jablka predstavovali šťavnatú istotu, na ktorú som dostala chuť a pri písaní recenzie som nimi dopĺňala prísun vitamínov :)
V rámci recenzie som si pre Vás pripravila aj takéto prírodovednú prezentáciu jednotlivých semiačok, na ktorých sú postavené krémy AVON Nutra Effects, aby pleť hydratovali, vyživovali a obnovovali jej krásny a zdravý vzhľad. 

"Semienka sú najmocnejším výtvorom prírody. Sú malé, kompaktné a plné živín. Taký koncentrovaný zdroj života. A práve vďaka svojmu významnému nutričnému bohatstvu sa semená stali podstatou novo vyvinutej AVON línie Nutra Effects. Aktívny komplex s výťažkami zo semienok je kľúčovým aspektom v celej tejto produktovej línii." (zdroj: avononline.avon.sk)

Semienka strelície sú súčasťou najmä rozžiarujúcej (žltej) línie, ktoré znižujú produkciu melaninu a tak zjednocujú tón pleti, podporujú obnovu buniek a prinavracajú jej rozžiarený a zdravý vzhľad. Strelícia alebo "Bird of paradise", ako sa zvykne hovoriť tomuto kvetu patrí rovnako, ako jej semiačka k najnápadnejším aké som kedy videla :)

Semienka z granátového jablka tvoria základ fialovej línie 35+, kedže sú bohaté na antioxidanty, minerály a vitamín C, ktoré spomaľujú proces starnutia pleti a snažia sa o spevnenie pleti a prinavrátenie stratenej pružnosti.

Chia semienka, sú tiež známe ako super potravina, ktorá dokáže vstrebať až 12krát viac vody ako je jej vlastná hmotnosť a preto je aj v tomto prípade základnou zložkou práve hydratačnej línie AVON Nutra Effects. Chia je najväčším zdrojom omega 3 mastných kyselín, množstva minerálov, vitamínom a omega 6 mastných kyselín.
Krém, ktorý som testovala a následne si aj dosť obľúbila bol z modrej, hydratačnej línie, ktorú tvorí ľahký hydratačný gélový krémhydratačný denný krém s OF15 (7,90€ za kus/50 ml). Dosť som odkladala testovanie tohto kému, keď že som nevedela ako bude reagovať počas dňa spolu s makeupom, ale riskla som to a som rada. Krém je ľahký, príjemne vonia a v porovnaní s fialovou líniou pre 35+ je jemnejší a redší, čo dostatočne definuje jeho základ z chia semienok, ktoré sú v tomto prípade okrem iného hlavnými "nosičmi vody". 

Trošku ma prekvapilo, že v týchto šiestich líniách nájdete nočnú starostlivosť v troch a to žltej, rozžiarujúcej, fialovej pre pleť 35+ a červenej pre pleť 45+. Veľmi som rada, že nočná starostlivosť je súčasťou práve fialovej a červenej línie určenej pleti, ktorá si zaslúži už zvýšenú pozornosť a teda dvojfázovú starostlivosť.  Hydratačná, modrá a zmatňujúca, zelená línia namiesto nočného krému tvoria dvojicu s ľahkým gélovým krémom, ktorý ako tvrdí AVON sa dostatočne starajú o pleť 48 hodín a teda je ich možné použiť ako cez deň, tak aj v noci, keď pleť odpočíva. Ak by som sa však mala rozhodnúť pre kompletnú starostlivosť a tak si zaobstarať aj nočný krém AVON Nutra Effects, tak by som volila najskôr nočný krém žltej, rozžiarujúcej línie s výťažkami zo semienok stelície. Po prvé pre vekovú kategóriu, keďže ešte spadám hlboko pod 35 a tiež pre to, že táto línia (žltá) je určená pre všetky vekové kategórie a tiež, že semienka strelície v tomto kréme pleť zároveň počas noci pleť hydratujú, vyhladzujú a zlepšujú jej tón.

zdroj: https://avononline.avon.sk/
Druhým testovaným krémom, bol krém z fialovej línie pre redukciu známok starnutia 35+, denný krém s OF20 s obnovovacím účinkom, ktorý bol už na pohľad v porovnaní s modrým, hydratačným krémom o niečo hustejší a tiež sa líšil svojou špecifickou príjemnou vôňou. Fialová línia s výťažkom zo semienok z granátového jablka sa postará a pevný a pružný vzhľad pre ženy vo veku 35+, kedže je v týchto semienkach obsiahutý vitamín C, antioxidanty a minerály, vďaka ktorým sa spomaľuje proces stárnutia, pleť spevnia a prinávratia je pružnosť. Ako som už spomínala, tak práve táto línia obsahuje aj nočný krém s obnovujúcim účinkom, ktorý pleť vypína a hydratuje aj počas spánku.

Ja osobne som tento denný krém z fialovej línie, neskúšala priamo na pleť, ale skúšala som ho na pokožku pre porovnanie a prvé dojmy.  Samotná štruktúra aj vôňa sa mi veľmi páčili, ale keďže som chcela vedieť ako funguje na pleti, tak som ho podstrčila mame miesto jej denného krému, ktorý používa pod makup. Mama si ho chválila, rovnako ako mne sa jej páčila vôňa a bola spokojnaá aj s výsledkom, po samotnej aplikácii krému na pleť. Nesťažovala sa, že by sa jej naň zle nanášal makeup alebo, že by sa počas dňa "rozpadával". Mama je aj vďaka mne zásobená krémikmi a takto sa ju aj snažím učiť, aby používala správne odličovacie produkty, podklady pod makeup, alebo sa tiež podelím o nejaké tie drobnosti z dekoratívky (najmä rúže). 
Tak to by sme mali :) Novinka od AVON, pleťové krémy Nutra Effects, som Vám predstavila zo stránky hydratačnej aj z tej, ktorá so stará o pleť 35+, avšak to nie je všetko čo Nutra Effects ponúka. Ako ste si už pri čítaní recenzie mohli všimnúť, tak som spomínala aj iné línie. Dokopy je ich teda šesť, a na čo sa špecializujú si môžete vskratke prečítať nižšie.

Červená, omladzujúca línia pre 45+, obsahuje výťažky z granátového jablka a je určená už pre pokročilejšie známky stárnutia s OF20.
Zelená, zmatňujúca línia reguluje tvorbu kožného mazu, zmatňuje T-zónu, pleť vyživuje a zabezpečuje tak jej prirodzenú rovnováhu. Aj vďaka výťažku z chia semienkok tak poskytuje pleti optimálnu hydratáciu.
Čistiaca línia, pleť očisťuje a to bez obsahu mydla, pleť nevysušuje a nedráždi. V rámci čistenia nájdete v tejto línii čistiacu penu pre normálnu až zmiešanú pleť a zmatňujúcu pleťovú vodu pre zmiešanú až mastnú pleť.
Žltá, rozžiarujúca línia obsahuje výťažky so semienok strelície, ktoré podporujú zjednotenie tónu pleti. Jedine táto línia obsahuje okrem dennej a nočnej starostlivosti aj tónovací denný krém s OF20.
Nakoniec mnou recenzovana fialová, spevňujúca línia pre 35+ a modrá, hydratujúca línia sú posledné, ktoré dotvárajú celkový prehľad  AVON Nutra Effects.

4 komentáre:

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...