piatok 10. apríla 2015

Voda pre vlasy, alebo Pantene Pro-V Aqua Light šampón

Prichádza leto, horúčavy a najdôležitejším, okrem plaviek a kúpalisk sa stane práve voda a správna hydratácia tela, ktorú je určite dôležité dodržiavať celý rok a nie len pitným režimom, ale aj správnou hydratáciou. Určite pravidelne požívate hydratačné krémy, balzámy na pery, dôležité je však nezabúdať aj na korunu krásy a správne ju hydratovať a chrániť svoje vlasy a pokožku hlavy nevynímajúc. Veď ich predsa chceme mať lesklé, nepoškodené, príjemné na dotyk a tiež krásne voňavé. A aj preto je dnešná recenzia venovaná šampónu od Pantene Pro-V Aqua Light.

Každý deň svoje vlasy zaťažujeme fénovaním, žehlením, kulmovaním, alebo tým že ich "zdokonaľujeme" stylingovými prípravkami, aby v tom danom momente vyzerali čo najlepšie. No nie vždy potom myslíme na správnu starostlivosť, ktorá by mala mať dôležitejší význam. A to som ešte nespomínala každomesačný rituál farbenia vlasov, ktorému sa venuje nejedná z vás :) Vlasy treba vedieť správne ošetriť, zmyť z nich všetky používané prípravky  a tak ich odľahčiť a postarať sa o krajšie a zdravšie vlasy už po prvom umytí.

Určite poznáte deň blbec, keď sa Vám nič nedarí, a stačí že si dáte skvelú sprchu, umyjete vlasy, a hneď sa Vám lepšie funguje. Má to niečo do seba a čisté, voňavé vlasy Vám môžu spraviť krajší deň. Mne určite :) Je to prvá vec, možno môj osobný rituál, ale svieže čerstvo umyté, mokré a voňavé vlasy, je niečo čo ma vie zbaviť celodenného stresu.    
U väčšiny šampónov som bola zvyknutá na krémové až perleťové  odtiene, ale Pantene Pro-V Aqua Light ma prekvapil svojou čistotou, skrz priehľadný obal a aj čírosťou samotného šampónu. Ten príjemne vonia a neskutočne pení už pri prvom nanesení na vlasy. Pri niektorých šampónoch sa dokonca aj píše, že je ich lepšie použiť dva krát, kedy ten prvý pokus nemá s penou ani poriadne nič spoločné. S Aqua Light sa mi to však ešte ani raz nestalo a to som ho nemusela použiť ani veľa. A to pokladám za veľké plus. Nevysúšal mi pokožku hlavy a vlasy po ňom veľmi príjemne voňali. S rozčesávaním, to už bolo trošku horšie, ale verím, že keby som ho doplnila balzamom, bolo by to úplne niečo iné. Veď na to aj balzam je, no nie? :)  

Aqua Light okrem samotnej hydratácie vlasov, bol vyvinutý na boj proti nadmernému množstvu oxidačných minerálov, ktoré sa nachádzajú vo vode a tak vlasy poškodzujú a vysušujú.  Tým by mali byť vlasy chránené pred lámaním a samotným poškodzovaním a oslabením. Aqua Light sa snaží bojovať najmä proti medi, ktorú práve v istom množstve obsahuje voda, ktorou si vlasy umývame. Teraz mi to pripomenulo moment, keď som počula hovoriť , že " my máme tvrdú vodu". A sama viem, že umývať si vlasy u babky na dedine a potom doma v meste je veľký rozdiel. Mala som kamarátky, ktorý do Košíc dochádzali do školy, bývali tu na priváte a neskutočne sa sťažovali, že takéto vodu doma nemajú, kvalita vlasov sa im zhoršila a na pleti im to bolo tiež vidieť. Takže určite to má niečo do seba a nie je vždy voda ako voda, ak ste si už na niečo stihli zvyknúť.

O vlasy, tak ako o pleť a telo sa treba vedieť správne starať. Hydratácia je asi najdôležitejšia, ale nič z toho netreba preháňať. Telo sa Vám dostatočne poďakuje za správnu starostlivosť a výber tých dokonalých produktov, ktoré sa Vám používaním osvedčili. Tak prečo neskúsiť aj Pantene Pro-V? Možno práve to je to, čo Vaše vlasy potrebovali k dokonalosti.  
Okrem vonkajšej hydratácie je dôležitá aj ta vnútorná a preto nezabúdajte na pitný režim, ktorý je  neskutočne dôležitý. Ja som si ho začala teraz sledovať a poriadne. Denne sa snažím vypiť minimálne 2 litre čistej vody (čaj a káva sa neráta a už vôbec nie sladené nápoje). Dôležitý je aj spôsob akým si dávkujete vodu. Jasné, že ak si celý deň budete chodiť niekam nalievať vodu do pohára len tak keď sa uvoľníte z pracovného kolotoča, alebo už prinajhoršom, keď budete totálne smädné. Ja si prísun tekutín sledujem tak, že vždy ak som napr. v práci, ale už aj doma, prichystám si dva litrové džbány s vodou (poprípade fľašu), v jednom je čistá voda a v druhom voda s citrónom, poprípade s uhorkou, zázvorom a mätou, a prinesiem si spolu s džbánmi aj pohár, z ktorého budem piť. Piť cez slamku, je veľmi nepriehľadné, a viac sa podľa mňa niekedy nadýchate vzduchu ako vypijete samotnú vodu. Takže budete len nafúknuté a smädné. Možnosťou je ešte, v prípade ak beháte po meste, športujete, nakupujete, vybavujete niečo, mať stále so sebou fľašu vody, ktorá Vám zabezpečí prísun tekutín počas celej doby strávenej na nohách. Mňa teraz celkom oslovili filtračné fľaše, ktoré hodíte do kabelky a beháte po meste celý deň. Majú aj šikovný tvar, ktorý padne do ruky a vybrať si môžete z troch veľkosti a viacerých farebných kombinácii vymeniteľných filtrov. Takže skúste aspoň týždeň si takto odsledovať prísun tekutín a verím, že si všimnete ako to Vaše telo odcení. Prípadne si stiahnutie do smartphonu šikovnú aplikáciu, ktorá Vám pomôže strážiť Váš pitný režim. U mňa v mobile nájdete aplikáciu Water your body, ktorá ma každú polhodinu zvukom tečúcej vody upozorní, že je čas piť. Takto už nikdy nezabudnete na svoj pohár vody a vypijete tak dostatočné množstvo tekutín počas dňa.
HYDRATUJTE - telo vám za to poďakuje. Dôležite je však nech to nie je nejaká sladená sranda. Ja viem chutí to lepšie a možno aj vyzerá keď je to zabalené v ružovej peknej fľaši, ale nedáva vám to toľko, ako čistá voda. Teraz možno pre niekoho navrhnem aj extrémnu variantu, ale skúšali ste už piť teplú vodu - proste prevarenú vodu bez kávy alebo čaju? Nesrandujem, aj keď to vyzerá desivo, má to oveľa lepší efekt pre vaše telo, ktoré takto z vnútra pekne očistíte. Predstavte si, že po obede by ste hrniec umyli studenou vodou -  a tak nejako to funguje aj s vašim telom. Odporúčam :)

4 komentáre:

  1. Tento šampón je veľmi vydarený, aspoň pre mňa a jediný mi robí od Pantene aj dobre ;) rada si ho kupujem, keďže mám problém s ťažkými a rýchlo mastiacimi vlasmi, za mňa super ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow! Super za typ, určite vyskúšam! :-)

    www.allaboutnathalie.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A vies kolko ma uz laka? Musim vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...