streda 1. apríla 2015

Ziaja Marine Algae Spa enzymatický píling s morskými riasami

Koľko pílingov poznáte? Divná otázka? Ja som donedávna používala klasické zrniečkové pílingy a myslela som, že inak ani píling predsa fungovať nemôže. Až kým som sa nedopatrením pri kupovaní nového a najmä ešte neodskúšaného dostala k enzymatickému pílingu Ziaja. Obsahuje bioaktívny zjemňujúci enzým, riasy, olej Canola, vitamín A a provitamín B5. Veľmi zaujímavé zloženie, až na to, že všetko si odmakajú enzýmy :)
Ak ste ešte nenavštívili stánok Ziaja v OC Optima v Košiciach, kde aj ja zvyknem nakupovať, bolo by už na čase :) Milý personál Vám poradí, a okrem iného s prvým nákupom získavate vernostnú kartu plnú výhod ;)

Píling vo všeobecnosti používam 1-2 krát týždenne, a to od závislosti na hrúbke zrnok. Ako ste si už mmohli prečítať na blogu recenzovala som už rôzne varianty pílingov, ale všetky boli zrniečkové. Pre porovnanie si môžete prečítať recenzie, kde som porovnávala Himalaya píling  a Bioderma píling. Najväčšie zrnka som si vyskúšala v Hinalaya exfolačnom čistiacom gély, ktorý bolo takto možné používať každý deň. Naopak druhý Himalaya jemný exfolačný píling mal tie najhrubšie a najdrsnejšie zrniečka z nadrvených marhuľových jadier. Pri Bioderma pílingoch sa jednalo skôr o rozdiel v konzistencii samotného pílingu a radu pre akú pleť bol určený. Najviac som si obľúbila Hydrabio píling, ktorý bol pre moju pleť ako stvorený. Aké pílingy uprednostňujete vy?

Ziaja Marine Algae Spa enzymatický píling s morskými riasami je dokonca pre svoju šetrnosť určený aj pre každodenné používanie, a tým že neobsahuje žiadne zrniečka je ako stvorený aj pre citlivú pleť. V takomto prípade môžete rovno siahnuť po enzymatickom pílingu priamo určenom pre citlivú pleť z radu Sensitive. Marine Algea Spa je navrhnutý pre pleť 30+ , teda pleť o ktorú je sa už nutné starať viac ako obvykle. Každý vek si vyžaduje svoju typickú starostlivosť.
Samotný píling pôsobí ako krém jemne modrastej farby, ktorý si na pleť nanesiete v hrubšej vrstve a necháte pôsobiť 10-15 minút. Ja to pravdupovediac nikdy nesledujem presne, a nemala som ani žiadne vedľajšie účinky, ktoré by mi indikovali, že som to už prehnala. Píling si na pleť nanesiem a počkám kým sa mi akoby nevpije do pleti. Následne ho zmyjem mokrou žinkou, s ktorou to ide oveľa lepšie ako len vodou a rukami. Keďže je píling skoro krémový, tak si ho aj keď za pomoci teplej vody a rúk, budete ako keby len rozmazávať. Pleť je po Marine Algae Spa enzymatickom pílingu príjemná na dotyk, jemná a rozjasnená. Kto by to bol povedal čo zvládnu také enzýmy s pokožkou :)

Prednedávnom som však po používaní čistiaceho gélu a enzymatického píligu zistila, že si potrebujem raz za čas spraviť poriadok s pokožkou aj za pomoci klasického zrniečkoveho pílingu. V tomto počasí sa moja pleť dosť vysušovala, aj pri používaní krémov, a tak sa nedalo vyhnúť suchým miestam na pleti. V tom prípade som už naozaj musela siahnuť po zrniečkach, ktoré dôkladne zbavili moju pleť častí, ktoré jej už nepatrili :D A cítim sa lepšie. Určite na enzymatický píling nezanevriem, avšak v mojom prípade bude podporovaný možno len raz do mesiaca aj klasickým "drsňakom" z pílingov. 

2 komentáre:

  1. Zatím jsem jej nezkoušela, ale do budoucna to mám v plánu, tak mi snad sedne :)

    I jeden šperk dodá mnoho krásy ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som skúšala enzymatický peeling od Avonu a nejako ma nechytil za srdce. Mám pocit ,že klasický peeling je lepší ,ale ak uvidím v drogérií tento od Ziaji ,tak ho vyskúšal, možno bude lepší :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...