streda 20. marca 2013

International Day of Happiness

Možno ste o tom nevedeli rovnako ako ja, ale dnešok sa vďaka OSN stal Medzinárodným dňom šťastia. Takže okrem prvého jarného dňa môžete oslavovať aj to, že máte dobrú náladu, vonku je krásne a a proste, že sa cítite tak super a ani neviete prečo. Som na tom podobne. Od rána mám skvelú náladu a nie sú za tým ani podporne lieky, nie som ani zaľúbená, nenarodilo sa mi dieťa a ani som nevyhrala milión. Dnes musí byť proste niečo vo vzduchu. Cítite to? Ja som sa do tohto pocitu zaľúbila :)

Dnešný príspevok bude ako ste sem tam na mojom blogu zvyknutí, randomovy - šťastne randomovy. A kedže v sebe nezapriem to čo som vyštudovala ponúkam, vám definíciu ŠŤASTIA, ktorú som sa musela naučiť z filozofického slovníka :)

ŠŤASTIE, hlboký a trvalý radostný pocit, po ktorom ľudia túžia. Aj keď sa v etike rozlišujú dva zmysly slova šťastie - mať šťastie a byť šťastný - jazyk ich správne spája: šťastie je zážitok obdarovania, či už z náhodnej výhry, alebo v dôsledku veľkého úsilia. Kto však nechápe, čo je dar, nemôže dosiahnuť šťastie, najskôr len uspokojenie. "Šťastie je odmena tých, ktorý ho nehľadali" (Alain).

ŠŤASTIE je ...

... zaľúbiť sa ...

... smiať sa tak, až ťa bolí tvár ... 

... príjemna sprcha ...

... dostať poštu ...

... počuť svoju obľúbenú pesničku v rádiu ...

... dať si svoj obľúbený milkshake ...

... úsmev ...

... bublinková kúpeľ ...

...

8 komentárov:

  1. kiež by som sa aj ja konečne zaľúbila do správnej osoby a mohla o sebe povedať že som šťastná, vždy usmiata a spokojná, ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve som dostala chuť na milkshake :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je takový pěkný optimistický článek! :)

    Style Without Limits

    OdpovedaťOdstrániť
  4. poštaaaa :D je to divné, ale milujem dostávať niečo do schránky :) hlavne tie pozitívne správy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekný random! netušila som, že tento deň bol medzinárodným dňom šťastia. Ale keďže existuje kopec rôznych dní, tak sa tomu nečudujem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...