Pomaly ale isto sa vraciam späť k blogovaniu a dúfam, že takéto veľké pauzy sa už nebudú opakovať. Jednoducho som si zvykala na pracovný systém denná nočná, a akosi som si nevedela roztriediť čas na voľno a blog a tak som obetovala blog. Prepáčte mi :) A tak sa vraciam s niečím sladkým a chutným čím si Vás chcem podplatiť. Samozrejme okrem tohto receptíku sa môžete tešiť na dve giveaways, ktoré tu už tiež dlho neboli.
Dnes tu mám pre Vás opäť jede zo sladkých receptov, ktoré zvládnete možno nie rýchlo ale za to veľmi ľahko a nakoniec si oblížete prsty, pretože táto bábovka, je ako obláčik :)
Ingrediencie som rozdelila podľa toho ako ich budem pridávať, a možno tak ako ja si receptík aj rýchlejšie zapamätáte, a nabudúce ho budete pripravovať už z pamäte. Nič zložite :)
Čo budete potrebovať:
- 250 g práškového cukru
- 250 g Hery
- 4 vajíčka
- rum
- 1 vanilkový cukor
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 tvaroh
- kokos
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do nádoby si pripravíme Heru, žĺtka, vanilkový cukor a rum (ten vlejeme podľa chuti, také jedno prudké nachýlenie fľašou) :) ... a predhrejeme si rúru na 160°
Bielka z vajíčok, si dáme do druhej nádoby kde ich vyšľaháme do pekného snehu. Uistite sa, že nádoba je čistá, pretože sa môže stať, že nevyšľaháte vôbec nič. Dôležite je aby ste mixérom najprv vyšľahali bielka a potom zvyšnú hmotu, pretože keby ste to chceli spraviť naopak, nástavce musíte očistiť, a tak Vám chcem ušetriť čas aj robotu :)
Keď sme si vyšľahali sneh, môžeme sa pustiť do šľahania všetkého čo sme si pripravili na začiatku v prvom kroku a nezabudnime pridať práškový cukor...
... pridáme tvaroh ...
... zamixujeme ho do hmoty ...
... prisypeme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva ...
... a opatrne zmixujeme dokopy ... týmto sa funkcia mixéru skončila :)
... a teraz podľa chuti, buď prisypete lentilky, orechy, kúsky čokolády a vmiešate to do bábovkovej hmoty už len vareškou (alebo nepridáte nič) ...
... a nakoniec jemne vmiešame sneh ... opatrne aby ste ho veľmi nerozbili a hmota tak ostala nadýchaná ...
... formu si vymastíme zbytkom Hery, ktorá nám ostala v obale (vždy nejaká ostane, a presne také množstvo, ktoré stačí na tento krok) ...
... a formu vysypeme kokosom, ktorý bábovku v závere krásne rozvonia ... je to taká čerešnička na záver ...
... a tam kam patrí opatrne "vykidneme" bábovkovú hmotu ...
... bábovku môžeme piecť cca 1 hodinu, len tak, alebo na prvých 45 minút ju prikryjeme alobalom a potom na posledných 15 minút alobal odstránime ... v tomto prípade s istotou viem, že bábovka je pekné prepečená ... ako jednoduchú radu na zisťovanie či je už bábovka hotová, stačí pichnúť špáratkom do bábovky, a ak sa na neho nič nenalepí, môžete vypnúť ruru, bábovku nechať 5 minút ešte v nej a potom ju vybrať a nechať ju postáť vo forme, nech sa trošku ukľudní :)
A vuala bábovka je hotová. Už len posypať, alebo neposýpať práškovým cukrom a môže sa maškrtiť.
Verím, že Vám bude chutiť, pretože je neskutočná a aj na druhý deň (ak ostane) jemná, mäkká a ľahká.
Dobrú chuť
Tak toto by bolo vyskúšať...
OdpovedaťOdstrániťvyborna mam rada babovky:)))
OdpovedaťOdstrániťTeším sa, že si späť :)
OdpovedaťOdstrániť