piatok 13. februára 2015

Freeman kaolinová maska - avokádo & ovos

Tak dlho sa testujú vzorky, až kým sa nekúpi celé balenie. O maskách Freeman som veľa čítala na zahraničných blogoch až som podľahla a skúsila všetky čo som u nás v predaji našla - teda až tri - ale stačilo mi to natoľko, aby som si ich obľúbila. Najprv som skúšala malé balenia na 2 použitia a až pred nedávnom som si kúpila celú tubu. Táto kaolínová maska s avokádom a ovsom, mi prišla najuniverzalnejšia a to som si skúsila aj uhorkovú, ktorá je zlupovacia a modrú, relaxačnú z výťažkami z Mŕtveho mora. Netvrdím, že si nekúpim neskôr aj ostatné ale začínam postupne :)

Maska ma srandovnú svetlozelenú farbu, pri nanášaní sa s ňou trošku zababrete, ale je to už len na vás aký spôsob používate na nanášanie, či prsty, špachtličku alebo štetec. Po nanesení na suchú pleť pôsobí veľmi príjemne chladivo. Po uschnutí vám znemožní akýkoľvek pohyb v tvári, ale ide o relax, tak prečo chvíľu nerozprávať a relaxovať - veď to je len 10 minút. Určite vám neodporúčam aby to bolo viac ako 10 minút, lebo to už pocítite aj samé, že máte pleť napnutú a je načase si masku z tváre umyť.
"Prírodné rastlinné ingrediencie pre Váš lepší pocit a krásu. Kompozícia kaolínového ílu, avokáda, ovsa a vitamínu E čistí póry do hĺbky a uvoľňuje ich. Odstraňuje z pleti prebytočnú mastnotu, nečistoty, sťahuje póry a spevňuje pleť.Obnovuje rovnováhu pleti a zanecháva ju sviežu, spevnenú a tonizovanú."
Neviem ako ste si zvykli vy, ale ja si túto masku nezmývam len tak pod tečúcou vodou, ale pekne na ňu použijem žinku namočenú v teplej vode. To je ten najlepší spôsob. Pleť nebude podráždená, a ak si teplú žinku priložíte na chvíľu na tvár a potom masku ňou zmyjete, pôjde dole veľmi rýchlo. Maska po 10tich minútach dosť na pleti zaschne a popraská a akýkoľvek iný zásah by pleť len podráždil. Uvidíte, že takto pleť neostane začervenaná, bude dokonale očistená a po pleťovej maske, hladká, čistá a rozjasnená. Odporúčané je masku používať 1 x do týždňa, pre suchú až normálnu pleť a takto to robím aj ja. V prípade, že máte mastnú pleť môžete masku používať aj častejšie. 
No a takto vyzerá maska na pleti. Na ľavej strane je čerstva "mokrá" maska, ktorá príjemne chladí. Na pravej strane už popraskaná a vysušená maska po 10tich minútach. Ako môžete vidieť na fotke, dávajte si pozor na jemné partie ako je okolie očí, pretože tam začne maska dosť pleť napínať- ale to neznamená, že pleť bude po umytí masky začervenaná. Na jednom blogu som videla, že blogerka mala dosť nepríjemnú reakciu na masku, ale skôr si myslím, že to bolo práve tým, že maska bola na pleti dlho alebo bola zle umytá. Ale je od prvého použitia až doteraz, som sa s ničím takým nestretla. 

Masku veľmi chválim a odporúčam. Ja som si ju veľmi obľúbila. Je šetrná k pleti, pekne vonia a pleť zanecháva jemnú a čistú. Ak by som si mala vybrať, tak ako druhú si kúpim uhorkovú zlupovaciu masku, pretože tých je na našom trhu oveľa menej ako takýchto umývacích, farebných masiek. Cenovo, ak si dobre pamätám, tak stoja okolo 6€ a všetky tri nájdete aspoň v Košiciach v 101 drogerie.

UPDATE: Dnes som sa preklikávala inernetom a objavila som dosť veľký výber masiek na stránke abcparfemy. Najlepšie na tom je, že už som tam nakupovala prednedávnom, ale neprezrela som si celú ich ponuku, kedže som cielene hľadala len lavere krém za dobrú cenu. Podstatné na tomto eshope je možnosť osobného odberu v Košiciach a Blave za cenu poštovného 0,80 €. A dokonca ceny masiek sú nižšie ako v obchode. Teraz už viem, že neodolám a ide sa nakupovať. Dnes si už eshop pozriem poriadne. A už aj viem po akej maske siahnem ako druhej - ílová maska s mätou a citrónom. 

Máte skúsenosti s Freeman maskami? Skúšali ste aspoň vzorky? Aká je vaša obľúbená maska, ktorú by ste mi odporúčili?

6 komentárov:

  1. Mne zčervenala celá pleť aj keď som ju mala cca 3 minúty ...škoda jej :) viaceré mali na ňu alergickú reakciu, tak som rada že aspoň ty nie :) mam ešte takú fialovú zlupovaciu acai a na tú som zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tyto masky mě lákají, jsem ráda, že se dá použít i na suchou pleť, mám pleť suchou, ale póry mám zvětšené :( Takže mi do nich zalejzají makeupy. Určitě ji vyzkouším, až na ní u nás narazím.
    blog Měj se ráda

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Masky od Freemana jsou super! Mám doma okurkovou a jsem z ní nadšená. :-) Určitě si dokoupím i jiné druhy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uhorkova je skvela klasika :) zlupovaciu som este asi ani inu nemala

      Odstrániť
  4. myslím, že dostupné sú aj v kauflande.
    ja som mala vzorku peelingu s marhuľami?! alebo také niečo :D bol tiež veľmi príjemný

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...