streda 18. februára 2015

Ziaja pleťové masky - kozie mlieko & ružové maslo

Tento mesiac sa asi nesie v skúšaní nových pleťových masiek. Čaká ma ešte jedna recenzia a už teraz uvažujem nad kúpou ďalších masiek, ktoré by som si rada objednala. Tá dnešná bude venovaná značke Ziaja, ktorú som si obľúbila a každým produktom ma veľmi milo prekvapí. Tento raz to budú dve pleťové masky, prvá z radu kozie mlieko a druhá z radu ružové maslo. Onedlho tu bude aj príspevok o enzymatickom pílingu, telovom balzáme a sprchových géloch, ktoré som si kúpila v OC Optima v Košiciach. Je tam veľmi milí personál, ktorý Vám poradí s výberom a ak sledujete moju stránku na facebooku, tak nepremeškáte ani jednu z aktuálnych akcii, ktoré v stánku Ziaja ponúkajú.

Ziaja kozie mlieko, ako som si už stihla prečítať na niektorých blogoch alebo v komentároch, nie je veľmi obľúbený rad, ale ja na neho nedám dopustiť. Veľmi si ma získali produkty z olív, ktoré krásne jemne voňajú, naopak rad kozie mlieko, má veľmi intenzívnu špecifickú vôňu, ktorá nemusí pasovať každému. No čo ma veľmi prekvapilo, pri maske je to, že jej vôňa je jemnejšia, skôr krémová s jemným akcentom parfumácie radu kozieho mlieka.
Táto maska je špecializovaná pre suchú pokožku so sklonom k tvorbe vrások, ale skúsila som ju, a rovnako je výborná aj pre zmiešaný typ pleti. Stačí ju používať raz do týždňa, tak ako to robím ja asi s každým typom masky a výsledok sa dostaví. Zvyknete masku používať častejšie? 

Veľmi sa mi páčila vôňa masky, ktorá na pleti pôsobí skôr ako krém, kedže má podobnú konzistenciu a vôňu. Mne to pripadalo, ako by som si na pleť nanášala smotanu. Maska pleť príjemne chladila a upokojovala, a po celý čas bola rovnako krémová - neuschla. Po celý čas pôsobenia čo je 15-20 minút som nepocítila žiadne nepríjemné štipkanie, práve že pleť pod maskou relaxovala a po celý čas som mala na nej pocit chladu a sviežosti. Ja ako veľmi roztržitá osoba, som tento čas trošku aj prešvihla, ale vôbec som nebadala, že by sa mi na pleti ukázala nejaká nepríjemná reakcia. Práve že, mi bola maska na pleti natoľko príjemná, že som to ani neriešila. Pekne voňala, chladila a ja som bola tak zažratá do práce, že som na ňu skoro aj zabudla - ešte že mám zrkadlo :D
Masku som si ako vždy zmyla mokrou žinkou, čo pokožku nepodráždi a dokonale odstráni masku z celej tváre. A výsledok? Svieža, hladká a jemná pokožka, ktorá vonia ako krém a vyzerá ako po nakrémovaní - nemyslím mastnú pleť, ale skôr takú smooth príjemnú na dotyk. Nebojím sa ju prirovnať k Bioderma maske Hydrabio. A to je odvaha, že :) 

"Stimuluje proces regenerácie epidermis. Výrazne vyhladzuje vrásky a účinne bráni vzniku nových. Intenzívne vyživuje a chráni pred dehydratáciou. Hlavné zložky: komplex zložiek kozieho mliekam vitamín A a E, provitamín B5 (D-panthenol)."
Ziaja ružové maslo je maska s obsahom kyseliny hyaluronovej, ktorá sa zameriava najmä na pleť 30+ a jej hlavnou úlohou je omladenie. Táto maska narozdiel od prvej spomínanej je určená už pre všetky typy pleti, ale rovnako sa zameriava na redukciu vrások a zároveň by mala zlepšovať pevnosť a pružnosť pleti. 
Podobne aj táto maska sa má na pleti nechať pôsobiť 10-15 minút. Síce je to o niečo menej, ako som to skúšala s maskou s kozím mliekom, ale pri tejto sa napríklad odporúča buď masku zmyť, alebo prichádza na rad druhá varianta, s ktorou som sa ešte nestretla pri maskách - a to vmasírovať nadbytok masky  do pokožky :o No počuli ste už niečo také? 

Maska ma svetloružovú farbu, veľmi príjemne vonia a to ja nie som vôbec typ, ktorému voňajú ružové produkty. Ale táto vôňa sa mi už páčila aj pri Ziaja nočnom kréme s ružovým maslom, ktorý som už mala možnosť vyskúšať. Rovnako ako pri prvej maske, je vôňa skôr krémová s podtónom daného radu, takže aj tu sa skôr dostáva na povrch vôňa krému a až potom vôňa ruží. Opäť je pokožka chladená maskou, čo pôsobí veľmi príjemne a dáva pocit hydratácie, pred sťahovaním a vysúšaním pleti. Veď ako by som ju potom do pleti mohla v masírovať, keby mi po čase uschla :)

No a 10 minút uplynulo, ja som sa pozrela do zrkadla a maska nebola. Vyzerala som ako by som sa práve nakrémovala, teda bola som poriadne lesklá, a tak som sa pustila do vmasírovania masky. Ale tento krok asi odporúčam skôr dievčatám/ženám, ktoré majú suchú, slabo hydratovanú pokožku, pretože nech som robila čo som chcela, asi by som tu zvyšnú masku do pokožky nevtrela a zase celý deň chodiť s pocitom, že som si masku neumyla, by ma znervozňovalo :) Možno ešte tak pred spaním, by sa tento krok dal uskutočniť, ale aj tak by hrozilo, že maska skončí na vankúši, vo vlasoch, jednoducho všade.

Pleť po odstránení masky, ešte stále pekne voňala ružovým krémom, bola jemná, len trošku viac horúca. Žiadne začervenanie sa nekonalo, len som si pripadala nejaká rozorúčená, a to som ju mala na pleti kratšie ako masku z kozieho mlieka. Takže môj favorit je jasný - kozie mlieko vyhráva pred vôňou ruží.    

"Aktívne zložky: ružové maslo, kyselina hyaluronová, hydroxyprolín, olivový a palmový olej, triglxceridy kyseliny kaprilovej a kyseliny kaprinovej, ECO certifikovaný kanolový olej, vitamíny E, C, B3, B5, B6."
No a túto časť pridávam pre tie čo sa vyznajú do zloženia. Ja v tomto prehľad veľmi nemám a ani to nezvyknem veľmi sledovať, ale ak máte vy čo k tomu povedať, určite si rada prečítam vaše komentáre. Ale tak isto budem rada, ak napíšete či ste už skúšali niektorú Ziaja masku, a ako ste spokojní s týmito produktami. Ja som si Ziaja značku veľmi obľúbila a už sa teším na ďalšiu návštevu stánku v Optime, odkiaľ si opäť odnesiem, nejaké novinky :) Boli ste si už omrknúť tento stánok? Uplatnili ste si nierktorú zo zliav?

2 komentáre:

  1. Ziaju mám moc ráda. Na jejich masky jsem už několikrát koukala, ale nikdy se neodhodlala ke koupi. Příště už vyzkouším a na tvé doporučení zkusím tu z řady kozí mléko :)

    Radu - giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku Ziaja používam čím ďalej tým častejšie a po tejto recenzii určite vyskúšam aj masky. Naopak, ja mám koziu radu veľmi rada.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...