streda 20. mája 2015

Ziaja sa vie postarať o čistú pleť - Manuka Tree čistiaci gél a píling Olivový List

Čistá pleť, to je pre mňa ten najlepší pocit. Keď prídem domov, odlíčim sa, ale pleť si vždy musím dočistiť čistiacim gélom a raz do týždňa použijem aj píling - pre dokonalosť. Na stretnutí so Ziaja blogerkami, o ktorom som písala minulý mesiac, som si domov doniesla aj pár produktov, ktoré som ešte nevyskúšala a na odporúčanie dievčat som siahla po Manuka Tree čistiacom géle a z vlastnej zvedavosti po novom pílingu, ale tentoraz z radu Olivový list. A aká bola spokojnosť? 

Tieto dva produkty spája veľmi príjemná vôňa, ktorú som ešte predtým necítila u žiadneho čistiaceho produktu na pleť :) (po dopísaní tejto vety som si uvedomila, ako divne znie čistiaci produkt, ale chápeme sa snáď). Osobne nemám rada, neparfumované produkty, pretože aj tie mi voňajú a vôbec nie príjemne. Produkt bez parfumácie je pre mňa taký neosobný. Rada si spájam vôňu s produktom, parfémom, momentom alebo zážitkom - na toto si veľmi potrpím. 

Manuka tree má akoby v sebe niečo z pánskej parfumácie, no zároveň je svieža a jemná. Nikdy predtým som nič podobné necítila, ale poviem Vám obľúbite si túto nezvyčajnú vôňu. Mňa každé umytie pleti týmto gélom veľmi tešilo, už len pre to ako vonia. Gél je priehľadny a kvalitné pení na pokožke. Ja si ho zvyknem vždy aplikovať na gumenú "kefku" na čistenie už navlhčenej pleti. Potom si ho z pleti zmyjem rukami pod prúdom vlažnej vody, pretože pleť si väčšinou umývam v sprche.

Píling Olivový list má príjemnú vôňu skoro ako sviežy dezodorant a celkom inú parfúmaciu ako produkty z radu Oliva. Samotná Oliva je viac prírodná vôňa pričom Olivový list má takú dynamickejšiu arómu, ktorá mi pripomína vôňu športových sprchových gélov alebo ako som už písala dezodorantov. Píling má mojitovú zelenú farbu, obsahuje biele, jemné zrniečka, ktoré podľa mňa nie sú určené na každodenné používanie, pretože ich spôsob čistenia je dôslednejší ako pri pílingu s väčšími zrniečkami. Pri očistení pokožky od pílingu, postupujem rovnako ako pri osdtraňovaní masky z pleti a to malou osuškou/uteráčikom namočenej v horúcej vode. Samotné očisťovanie pílingových zrniečok tak bude dôkladnejšie a pleť bude po teplom uteráku príjemná a svieža. Skúste to, je to celkom iný pocit, ako keď si pleť umyjete len rukami.
Manuka Tree čistiaci normalizujúci gél je určený pre pleť mastnú až zmiešanú a vďaka svojim účinkom pleť upokojuje, hydratuje a zjemňuje. Napríklad ja som si zvykla používať čistiaci gél pravidelne ráno a večer. Na Garnier Pure Fruit Energy nedám dopustiť. To je produkt, na ktorý som si zvykla a zatiaľ som nenašla plnohodnotnú náhradu. Ale s príchodom Manuka Tree sa niečo zmenilo a vo mne nastal boj :)  Zamilovala som si jeho vôňu a ľahkosť, ale zase som si všimla, že ho nemôžem používať každý deň. Jeho finálny efekt je celkom vláčna pleť a tak je moja pleť opäť hydratovaná aj bez použitia krému. Preferujem viac suchší a vypnutejší pocit po umytí pleti čiastiacim gélom / po odlíčení - taký na aký som si zvykla s Garnierom. Ale to neznamená, že som Manuka Tree prestala používať. Vymyslela som to po svojom :) Ráno Manuka Tree pre svieži a jemne hydratovaný pocit, ktorý pripraví pleť na aplikáciu makeupu (samozrejme nezabúdam na hydratačný podklad). Večer Garnier, ktorý pleť skvelo očistí a vypne. Večer jednoducho mám radšej pocit nenakrémovanosti :) Nestačí, že mám makeup celý deň? Večer chcem mať pleť jemnú a bez lesku.
Olivový List je mikro-exfolačný píling, ktorý je možne použiť na akýkoľvek typ pokožky pleti, rúk a tela. Základný výťažok z listov zelenej olivy pleť upokojuje, osviežuje a posilňuje vďaka prírodným antioxidantom a čistí a odstraňuje odumreté bunky pokožky vďaka mikrozrniečkam. Nemýľte sa nejedná sa o ďalší produkt z radu Oliva, ale o ďalší samostatný rad Olivový list, ktorý vonia jedinečne a na pleť pôsobí práve výťažkami z listov zelenej olivy. Od značky Ziaja som už skúšala aj enzymatický píling Marine Algea Spa, ktorý je k pokožke najšetrnejší pretože neobsahuje žiadne zrniečka, ale ja som si zvykla na klasiku. Je to skvelý pocit dať si na pleť akoby masku a potom po umytí mať hladkú a jemnú pleť, ale zrniečka sú zrniečka. Enzymatický píling odporúčam citlivej pleti a klasický akejkoľvek, ktorej takéto "podráždenie" pleti neprekáža. Ja okrem toho, že si píligom pleť osviežim a prečistím, použijem ho aj ako píling rúk. Čo je len ďalšie plus zrniečkových pílingov. A v takomto 200 ml balení ho môžete brať kľudne aj ako telový píling alebo píling na ruky so sebou na cesty. 
A na záver malý odkaz pre vás :) Nezabudnite sledovať FB stránku Ziaja Slovensko, pretože často sa tam objavujú tajné heslá, ktoré Vám zabezpečia pri nákupe zľavu, pripadne akcie na niektoré produkty alebo dokonca aj súťaže. Určite sa oplatí dať šancu Ziaja. Jedna návšteva v košickej predajni v Atrium Optima Vás presvedčí. Ja ani neviem, či mi niektorý z produktov nevonia. Pomarančový, kokosový, olivový, kakaový, manuka tree alebo dokonca detský rad voňajú tak neskutočne. Odporúčam Vám bez ohľadu na vek určite zablúdiť aj k detským produktom. Kto povedal, že nemôžete vo svojom veku používať colový alebo žuvačkový sprchový gél / penu do kúpeľa? Ale o tom neskôr ;)

2 komentáre:

  1. Hodně mě zaujal ten čistící gel, ten určitě časem vyzkouším :)

    New in: April 2015 + GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značka Zaja mi veľmi vyhovuje, nemôžem na ňu dopustiť!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...