utorok 29. januára 2013

Akamuti Čokoládová Pleťová Maska


Dnes Vám veľmi rada predstavím značku, ktorú určite len tak nepoznáte - akamuti. Vďaka spolupráci so bioshopom www.BIOnatural.sk som sa dostala, k dokonalej bio kozmetike, ktorá prezentuje a ponúka 18 značiek prírodnej kozmetiky, medzi ktorými sa nachádza aj akamuti, o ktorej bude dnešná recenzia. Z tejto rady Vám v nasledujúcich článkoch predstavím 3 produkty, ktoré ma neskutočne nadchli, pretože ja handmade / prírodu kozmetiku veľmi môžem. V dnešnej recenzii sa povenujem čokoládovej maska. Takže čítajte pozorne. Pretože verím, že ak navštívite túto stránku,tak si ju istote objednáte :)





Všetky produkty značka Akamuti sú vyrábané ručne bez použitia akýchkoľvek strojov. V roku 2010 a 2011 získala odcenenia Beauty Award udeľované časopisom The Green Parent a časopisom The Natural Health.





Prvé čo ma pri tejto maske dostalo, je to, že ju dostanete ako "polotovar" z ktorého si masku vyrobíte. Veľmi sa na to teším, keď si môžem namiešať vlastnú masku. Maska vyzerá ako ozajstné kakao, vonia tak, chutí tak :D ale nie len srandujem :D 
Akamuti čokoládova maska obsahuje okrem výťažkov z kakaa, aj marshmallow, ovocie cupuacu, prášok z rúžových lupeňov, ružový il a rozdrvené vanilkové struky, ktoré v tejto exotickej kombinácii dodajú vašej pleti minerály a antioxidanty - dokonalú supervíživu.

A ako na výrobu masky? Jednoducho. 
Zistila som však, že je dôležité dodržiavať čas ako pôsobenia masky na tvári a tiež som zistila, že návod na krabičke sa nezhoduje s tým čo je na stránke. 


Určite je lepšie namiešať si masku z polovice čajovej lyžičky ako z jednej kopcovitej a dvoch lyžičiek vody, ako sa píše na obale. Ja som najprv postupovala podľa obalu, a zvýšilo mi priveľa masky a tak som si ju ešte naplácala na tvár. No a tam nastal problém s časom pôsobenia masky. 
Píše sa, že maska ma byť na tvári 5-10 minút alebo kým maska nezaschne alebo nepocítite teplo. 
Ja som teplo necítila ani raz a kedže som prvý krát chcela aby mi maska pekne na tvári uschla, prešvihla som čas pôsobenia masky a potom sa stalo to, že moja tvár zreagovala z výťažkami z masky veľmi zle. Výsledkom bola začervenaná celá tvár, ktorej som sa nevedela zbaviť asi hodinu.
Ale tak po konzultácii s milými prevádzkovateľmi stránky BIOnatural som si už dávala druhý krát pozor.
Masku som si už prichystala len z malého množstva (pol čajovej lyžičky a voda podľa odhadu), naniesla som ju v jemnejšej vrstve, ktorá pekne vyschla do 7 minút. Snažila som sa určiť si takú strednú cestu, čo sa týka času, aby to nebolo ani málo ani veľa. 
Maska išla určite lepšie z tváre dole ako prvýkrát, pretože aj jej množstvo bolo menšie a jemnejšie.
Treba dávať pozor, aby ste si masku dôkladne zmyli, pretože vám môže jemne zafarbiť tvár. Takže bacha budte dôsledne. Ja si zvyknem samozrejme ešte tvár dočistiť pleťovou vodou, a na konci samozrejme pekne nakrémovať.  

Tvár je po čokoládovej maske jemná, zrelaxovaná a ukľudnená.

Kakao je predsa dar od bohov :)

Čokoládovú masku Akamuti 70 g si môžete zakúpiť na stránke www.BIOnatural.sk len za 13,50 €.

Za prípravu, bio zloženie a efekt dávam čokoládovej maske plných 5 purpuriek.
Cena je dokonalá k množstvu, koľko masiek si viete vyrobiť z celého balenia. 
Maximálna trvanlivosť masky je do 12/13, čo sa aj bojím, že nestihnem využiť. 
Neostáva mi nič iné len každý deň relaxovať s čokoládovou maskou.

3 komentáre:

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...