streda 4. decembra 2013

Sladké Zusky alebo nadýchané kakaové cupcakes


Ahojte. Opäť som si našla aký ten čas. A viem som nepolepšitelná. Chodím neskoro na stretnutia, a nepravidelne prispevam na blog. Ale ak sa mi to dnes podarí, tak okrem toho článku píšem ešte ďalšie dva. Tak mi držte palce, aby som to zvládla a mali ste o čom čítať. Dnes som si pre Vás pripravila opäť niečo sladké, ako sa už dá dedukovať z názvu. Kedže momentálne ulietam na seriály 2BrokeGirls, kde sú najviac opakovaným slovom v scenári Max´s homemade cupcakes - rozhodla som sa vyupgradovať môj recept na rýchlo tvrdnúce muffiny a podarilo sa. To čo som upiekla sú mäkké kakaové anjelské obláčiky :D a to nepreháňam. V takomto nebeskom stave vydržia aj pár dni - ak ich samozrejme nezjete hneď po upečení :)



Koľko všetkého budete potrebovať?
- hrnček, ktorý bude základnou mierkou pre všetko
- 1 a pol hrnčeka mlieka (ja ho pridávam podľa potreby a nie naraz)
- viac ako polovicu hrnčeka kakaa (3/4)
- 1 a pol hrnčeka práškového cukru
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 čajové lyžičky instantnej kávy (nabudúce by som použila kľudne aj polievkové lyžice)
- 3/4 čajovej lyžice kypriaceho prášku
- 3 vajíčka ( ja som dala 4, pretože tie čo boli doma boli extra miniatúrne)
- 1 čajová lyžica sódy
- pol čajovej lyžice soli (opatrne - ja som to prehnala, ale vždy sa to dá zachrániť, keď okoštujete hmotu, pred vložením do rúry)
- 125 g masla (1 "kocka" alebo polovica veľkého)
- ampulka vanilkového extraktu (1 polievková lyžica)

Na fotke je aj pár ingrediencii, ktoré som nespomenula, ale tie som potrebovala na polevu, ktorá so mnou bojovala celý večere a nie a nie stuhnúť. Avšak ráno, po noci strávenej v chladničke má prekvapila. Ku koncu vám pripojím aj ako pripraviť polevu, avšak určite by som bola rada, ak by ste sa mi ozvali, keď poznáte super šikovný recept na polevy. Pretože nie je to presne čo som si predstavovala. Chcela som niečo viac nadýchanejšie. Ničo ako je na všetkých obrázkoch keď si dáte vyhľadať cupcakes :)


1. Rúru si predhrejeme na 180°C. V prvej nádobe sa budeme snažiť spojiť mixérom vajíčka s maslom. Pridáme cukor - mixér





2. V druhej nádobe zase zmiešame zvyšné sypké ingrediencie: kakao, múku, kávu, sódu, kypriaci prášok a soľ



3. Všetko sypké z nádoby č.2 pomaly vsypujeme a premiešavame mixérom s hmotou v nádobe č.1. Podľa hustoty hmoty prilievame mlieko.



4. A posledné kroky sú už tie najjednoduchšie - ako keby celý recept nebol :) Hmotu dáme do 3/4 košíčkov, ktoré máme v cupcakes forme. Ja to robím pomocou dvoch polievkocých lyžíc, aby som mala menej bordelu a aby som sa aj trafila do košíčkov. Šupnemeto  do rúry a pečieme 20 minút (v elektrickej rúre). Kontrolným pichnutím špailou do cupcakes, zistíme či sú upečené (ak  sa nič neprilepí, môžeme vyberať) - a garantujem vám, že po 20 minútach budú upečené.


   

A čo sa týka nešťastnej polevy, tak na ňu som potrebovala  200g masla (2 "kocky"), 250g jemného tvarohu, 4 hrnčeky práškového cukru a štipku červeného farbiva. Všetko som to zmixovala dokopy, a bolo to desivo riedke. A tak som začala pridávať sojove mlieko v prášku, aby to nejako zhustlo. Nezhustlo to :) Bolo mi však ľúto to vyhodiť a tak som to šupla do chladničky. Na druhý deň po práci (12 hodín) som sa pozrela na tu nešťastnicu v chladničke, a neverila som. Poleva bola skvelá. Síce trošku podliehala bytovej teplote, ale tak kto si dá polevu na cupcake a budena neho pozerať? To robím len ja keď som ich potrebovala nafotiť na blog :) Takže ako som už písala, ak máte super recept na polevu, tak sem s ním, ja ho vymením za tento recept na ľahké a vláčne kakové cupcakes. 

Na záver tu mám pár vianočných inšpirácii, ktoré som našla na nete ...







4 komentáre:

  1. Je to naozaj super recept. ;) Uz minule som jeden kolac podla teba piekla a vysiel excelentne, na to, ze ja absolutne nepeciem.... :) Bohuzial Ti memozem poradit nic na tu polevu, ale urcite tieto mafinky skusim urobit aj ja. ;)

    www.danielakurkystyle.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vypada dobre:) urcite zkusim:P

    PS: pripoj se do giveaway o printic fotky na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/11/printic-giveaway.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky! Teď mám chuť si udělat nějaké cupcakes!:)

    sunstreetmonidesign.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...