nedeľa 15. decembra 2013

Syoss Mixing Colors 5-85 Frozen hazel twist


Stalo sa niečo neuveriteľné, a ja som zmenila značku farby na vlasy. Sama sa tomu divím, ale bol to osud :) Už dva mesiace používam Syoss Mixing Colors 5-85 Ľadovo orieškový twist .

Začalo sa to tým, že prišla jeseň a mňa opäť lákala farba v odtieňoch jesenného lístia. Samozrejme, že nie žltá ale pekná ryšavá farba, ktorá by ma hriala celé zimu. No samozrejme že to nevyšlo a rýšavka som bola tak pár centimentrov od korienkov. Skúsila som to s tou najvýraznejšou farbou od L´oreal - Préférence 74 Intenzívna medená. Farba nebola ani intenzívna a ani medená. Čakala som proste niečo iné. Skôr spravila to isté ako keby som použila do tmavých vlasov peroxid. Asi týždeň som sa prehovárala, že takto je to v poriadku, ale ja som nespokojná bytosť, a ak niečo nie je v jednom odtieni poprípade v ombré, alebo melíre, tak to nevydržím, a musím to zjednotiť. Dokonca ani s ombré a melírom som nevydržala. Nie som proste typ, ktorý chodí pravidelne za ľudmi, ktorí dokončia niečo čo začali. Rada sa o veci postarám sama kedy chcem a ako chcem, pretože podľa skúsenosti len mne sa podarí vysledok aký chcem, a viem že to nepreplatím :) Som komplikovaná, ale práve pre to som si zvykla na domáce farbenie. 

Ale aby som sa vrátila aj späť k farbám od L´oreal a neopustila ich so zlými spomienkami, musím povedať, že Préférence je síce drahá farba, ale veľmi kvalitná, kedže zanecháva vlasy jemné, neskutočne lesklé a balzám, ktorý nájdete v balení, je asi najlepší, ktorý L´oreal má, čo sa týka balenia, kedže je v tube ako pasta, a tak ho viete spotrebovať celé. 



Kedže som už z predchádzajúcich farbení bola zvyknutá u L´oreal Casting Cream Gloss na to, že pri farbení je odtieň o niečo tmavší ako sa očakáva, ale ako bezamoniaková farba zabezpečí to, že po postupnom umývaní, farba zosvetlí, pustila som sa do hľadania takej ktorá mi toto už nespraví. Chcela som hnedo hnedú, bez odleskov červenej, na ktorú si nemusím počkať pár dní. 

Pri výbere farby sa vždy snažím riadiť podľa čísel, ktoré sú na škatuľke a pomocou toho sa mi podarilo vybrať asi to najlepšie čo som mohla. Syoss Mixing Colors 5-85, je chladná hnedá, a dokonca aj amoniaková farba, na ktorú teraz nedám dopustiť.  

Ako sa teda riadiť číslami na farbách?
Prvé číslo Vám určí odtieň a to druhé odlesk. Toto je základné pravidlo.

10.0 - najsvetlejšia blond
9.0   - veľmi svetlá blond
8.0   - svetlá blond
7.0   - stredná blond
6.0   - tmavá blond
5.0   - svetlá hnedá
4.0   - stredná hnedá
3.0   - tmavá hnedá
2.0   - tmavšia hnedá
1.0   - čierna

0.1   - popolavá / modrá
0.2   - dúhová / ružová, fialová
0.3   - zlatá /žltá
0.4   - medená / žltooranžová
0.5   - mahagonová / červenooranžová
0.6   - červen

No ale späť k farbeniu so Syoss Mixing Colors. Farba stojí okolo 4 €, takže cenovo je dostupná asi pre každého, keď si to porovnám so starými baleniami Schwartzkopf Palete, ktoré sú podľa mňa už preceňované. Syoss Mixing Colors sa podarilo veľmi pekne prekryť červený nádych, ktorý mi ostal vo vlasoch po predchádzajúcich farbeniach. Jediné čo mi prekáža sú obyčajné rukavice, ktoré určite nemajú na tie od L´orealu. 




5 komentárov:

  1. Ja som skusala syos farbu a som absolutne nespokojna, z medenej som mala hnedfu, aj ked som predtym ola rysavo-cervena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som mala takýto problém s Oliou, kedy z hnedej bola ryšavá :D

      Odstrániť
  2. Tú Lorealku Mango som aj ja chcela vyskúšať... len škoda že pekne chytí, iba ak máš svetlý podklad ://
    http://spindelsven.wordpress.com/2013/10/29/tips-till-den-som-fargar-haret-rott/ / v jednom príspevku má s Mangom zafarbené vlasy/ ja si takéto niečo predstavujem, alebo ako má Christina Hendricks, ..

    A ak ti smiem poradiť, veľmi dobre chytá Naturia color 220, keďže je tam pribalený až 9%peroxid :D...

    Avšak keď dáš 6%peroxid /ako v mojom prípade/, vznikne ti krásna červená/medená teda ak takú by si chcela :)) ale lepšie je najprv končeky a dĺžky vlasov zafarbiť aa potom korienky, ale to isto že vieš :DD... nič nové som nenapísala..hhh :DD :)



    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...