nedeľa 19. augusta 2012

5 Steps - Celan Face



V tomto článku sa chcem s vami podeliť o to, ako sa šikovne odlíčiť pred spaním, kedy je potrebné, aby pleť počas noci pekne zregenerovala.

V piatich krokoch a s troma odličovacími tampónmi poskytnete svojej pleti tú najlepšiu starostlivosť :)

1. POZOR NA OČI



Odlíčeniu očí treba venovať zvýšenú starostlivosť ... buď použijete špeci odlíčovač určení na oči, alebo jemné kombinované odličovacie mlieko ... ja momentálne používam Garnier Essentials Sensitive Upokojujúce odličovacie mlieko, ktoré je vhodné na odlíčenie pleti ale aj očí.

1. Trochu krému aplikujem na jeden odličovací tampón, otriem ho o druhý a tak sa može začať s odličovaním.
2. Tampóny položím na viečka a nechám chvíľku pôsobiť ... nie dlho, len aby odličovanie išlo ľahšie.
3. Postupujeme od hora oka smerom dole, od vnútorného kútika k vonkajšiemu. Oko nešúchame, ale make-up a maskaru z neho ako keby sťahujeme. Nechceme isť predsa spať s podráždenými a červenými očami.

2. NAPENÍME




Keď už máme odlíčené oči, môžeme odlíčovať pleť od celodenného make-upu. Ja na to používam buď obyčajné tekuté mydlo a raz - dvakrát do týždňa čistiaci gél. 
L´oreal Pure Zone Matt Solution je momentálne môj obľúbený. Pri tomto géle nájdete aj gumenú pružnú kefku, na ktorú jednoducho aplikujete gél a tak poriadne rozpeníte na navlhčenej pleti. 
Dôležité je navlhčiť pleť najprv teplou vodou, aby sa vám póry pekne otvorili a tak aj stimulovali cirkuláciu krvi   ... napeniť mydlom alebo gélom ... a nakoniec umyť penu ale už studenou vodou (nie ľadovou) aby sa póry pekne uzavreli. Príliš horúca a príliš studená voda môže spôsobiť popraskanie žiliek na pleti.
Týmto spôsobom sa make-up zbavíte veľmi šíkovne. 

3. DOČISTENIE



Tento krok je dôležitý, pretože pokožka môže byť po druhom kroku trošku vysušená a nedočistená napríklad v oblasti vlasov ... a tak na odličovací tampón, kľudne aj na opačnú stranu tampónov, ktoré ste použili pri odličovaní očí a pleť dočistíme a aj zjemníme. 

Garnier Essentials Sensitive je vhodný pre citlivú pleť, bez alkoholu, farbív a parufácie. Odsahuje výťažok z lekna, ktorý pokožku ukľudňuje. 

4. TONIZUJEME


Garnier Essential ukľudňujúca vitamínová pleťová voda s ochranným výťažkom z ruže a pro-vitamínom B5 je určená pre suchú a citlivú pleť. 
Týmto posledným krokom a pomocou tretieho tamónu :) jemne zbavíme pleť posledných nečistôt. 
 Pleťová voda tiež uzatvára póry a dodáva pleti žiarivý vzhľad. 

5. HYDRATUJEME 


Dôležité je použiť výživný a kvalitný krém ... alebo aspoň taký, ktorý vy samé považujete za spoľahlivý. V noci pleť oddychuje a vtedy príjme najviac vitamínov. Používať na noc krém s ochranným faktorom, je na noc zbytočné, pleť len zaťažíte. 
Ja momentálne používam nechtíkový krém od Ziaja, o ktorom som už písala v recenzii na tento krémik.  


Ráno po zobudení, už takéto "komplikované" čistenie nie je potrebné, stačí ako použijete trošku odličovacieho mlieka na prebudenie pleti a potom aplikujete podkladový krém pod make-up alebo len denný krém.

A deň sa môže začať :)



7 komentárov:

  1. supr, garnier mám hrozně ráda

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podobnym systemom fungujem aj ja, len samozrejme pouzivam ine produkty. Ale je to dobry postup, udrzi plet cistu a pripravenu na noc.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja to už beriem ako samozrejmosť ... umyť zuby, očistiť pleť a spať :D

      Odstrániť
  3. Super recenzia :) a máš taktiež pekný blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ano, přesně tak to dělám :D A dokonce mám skoro stejné produkty :D
    A moc ti děkuju za milý komentář :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. you say that you follow me dear but you not reasult in my follower :( could you retry?? ps: however I follow you now (sorry if i'm a bit late but I had some problems with internet)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...