sobota 22. septembra 2012

My Favourite Books



Pred pár dňami som dostala od pretty boya knižku. Jasne, že to nebolo prekvapenie ale skôr milá pozornosť, ktorou si ma získal, pretože prvú knihu mi podaroval v deň keď sme sa dali dokopy :) milé nie :) bola to síce kniha o vrahovi stupňa 26, ale bolo to to najromantickejšie čo pre mňa spravil ... darovať knihu - to je také pekné. 



A preto som sa rozhodla, že môj ďalší príspevok bude venovaný mojím obľúbeným knihám. Možno sa necháte inšpirovať a niektorú si aj kúpite alebo darujete. 



1. LEVEL 26



Netvor z temnoty: 
SPOZNAJTE NOVÚ ÚROVEŇ HRÔZY Členovia policajných zložiek veľmi dobre vedia, že vrahov možno rozdeliť do dvadsiatich piatich úrovní zla – od naivných oportunistov na úrovni 1 až po dôkladne plánujúcich mučiteľov, ktorí sa nachádzajú na úrovni 25. Okrem elitnej bezmennej vyšetrovacej skupiny pátrajúcej po najnebezpečnejších vrahoch na svete, teda okrem skupiny mužov a žien, o ktorých neexistujú oficiálne záznamy a ktorých vedie vyšetrovateľ Steve Dark, však takmer nikto nevie, že sa pracuje na definícii novej kategórie vraha. Do tejto skupiny patrí len jeden človek. Jeho obete: Ktokoľvek. Jeho metódy: Neobmedzené. Jeho prezývka: Škripec. Jeho zaradenie: LEVEL 26.



2. DAN BROWN


Digitálna pevnosť:
Keď najlepšie dekódovacie zariadenie Národnej agentúry pre bezpečnosť narazí na záhadný kód, ktorý nevie rozlúštiť, agentúra povolá svojho hlavného kryptografa, Susan Fletcherovú. To, čo táto skvelá matematička zistí, však šokuje nielen jej nadriadených. Agentúra sa stane rukojemníkom - nie bômb alebo zbraní, ale kódu. Jeho odhalenie by ochromilo americkú spravodajskú službu. Fletcherová začne bojovať za záchranu agentúry. Nakoniec však pôjde o oveľa viac, o záchranu jej života a života muža, ktorého miluje.



3. TWILIGHT


Súmrak:
Súmrak od autorky Stephenie Meyerovej bol búrlivo prijatý hneď po vydaní a pritiahol obrovské masy nadšených čitateľov. Hoci je román určený mladšej vekovej kategórii, mnohé čitateľky priznávajú, že román putoval z ruky do ruky, až skončil u babičky. Publishers Weekly označil román za najlepšiu knihu roka, v New York Times získala ocenenie Editor´s Choice a na najväčšom internetovom obchode Amazon.com bola hodnotená ako najlepšia kniha desaťročia. Ťažko jednoznačne určiť, v čom je ukrytá príťažlivosť tejto knihy, je to shakespearovská láska Romea a Júlie alebo faktor ohrozenia, ktorý v tomto románe vyletí do hviezdnych výšok, keď sa vzrušenie zo zakázanej lásky a utajovanej náklonnosti zmení na hrôzostrašný závod o holý život. Dej tejto dráždivej knihy posúva vpred rovnako napätie ako aj romantika, ktoré prinútia čitateľov neprestajne prevracať stránky. Keď sa Isabella Swanová presťahuje do večne zamračeného mestečka Forks a stretne záhadného, zvodného Edwarda Cullena, jej život odrazu naberie vzrušujúci, a desivý smer. Edward je so svojou porcelánovou pokožkou, zlatými očami, mámivým hlasom a nadprirodzenými schopnosťami neodolateľný a zároveň nepreniknuteľný. Až do tejto chvíle sa mu darilo skrývať svoju pravú identitu, ale Bella je rozhodnutá odhaliť jeho temné tajomstvo. Bella si však neuvedomuje, že čím bližšie sa k nemu dostáva, tým väčšiemu riziku vystavuje seba aj svojich blízkych. A na návrat už môže byť neskoro... SÚMRAK je veľmi zvodný a výnimočne napínavý román, ktorý čitateľa doslova priklincuje, až kým neotočí poslednú stránku.



4. MARS A VENUŠA


Láska je vždy zázrak. Zaľúbeným sa zdá, že ich láska bude trvať večne. Sú presvedčení, že sú jeden druhému súdení a budú žiť šťastne až do smrti. Mnohé dvojice sa však neskôr bolestne rozchádzajú. Naozaj sa ich láska stratila? Alebo je problém v niečom inom? Mnohé dvojice sa však neskôr bolestne rozchádzajú. Naozaj sa ich láska stratila? Alebo je problém v niečom inom?
Autor vtipnej, adresnej knižky Muži sú z Marsu, ženy z Venuše vidí príčiny partnerských problémov v nesprávnom chápaní rozdielov medzi mužmi a ženami. Muži a ženy sú odlišní vo všetkých oblastiach života. Inak komunikujú, inak rozmýšľajú, cítia, vnímajú, reagujú či milujú. Akoby pochádzali z rôznych planét a hovorili iným jazykom.
Len na základe pochopenia a rešpektovania základných rozdielov medzi pohlaviami možno dosiahnuť hlboký a láskyplný vzťah.




5. COELHO


Athena je adoptívna dcéra libanonských emigrantov, ktorých z Bejrútu vyhnala vojna. V Londýne sa počas univerzitných štúdií zoznámi s mužom, s ktorým privedú na svet dieťa. Vzťah však nemá dlhú životnosť. Athena sa zamestná v banke, kde tajomným a veľmi nekonvenčným spôsobom neuveriteľne zlepší výkonnosť celej pobočky, neskôr sa stane úspešnou predavačkou pozemkov na Strednom východe. Neustále však myslí na svoju biologickú matku, ktorá ju po narodení opustila, preto sa rozhodne vydať do Transylvánie, aby ju vyhľadala. Athena počas svojho putovania dospeje k poznaniu, ktoré naveky zmení nielen jej život, ale aj životy ostatných ľudí v jej okolí. Príbeh mladej "čarodejnice z Portobella" nám vyrozprávajú práve osoby, ktoré okolo nej žili. Podávajú nám obraz súčasnej spoločnosti, kde konformizmus a strach byť iným neraz určujú naše životné smerovanie.



6. ANGLIČTINA


Zmaturuj z AJ1:
Publikácia predkladá ucelený súhrn stredoškolského učiva gramatiky anglického jazyka. Všetky dôležité gramatické javy sú podrobne vysvetľované v slovenskom jazyku a sú doplnené množstvom príkladov (slov, väzieb, viet, fráz), ktoré vychádzajú z živej hovorovej angličtiny. Kapitoly sú systematicky doplnené prehľadnými tabuľkami, znázorňujúcimi gramatické tvary a ich použitie i praktickými prehľadmi rôznych väzieb (napr. predložkových, časových). V prílohe čitateľ nájde zhrnutie nepravidelných a frázových slovies, skrátených tvarov slovies aj základné zásady týkajúce sa pravopisu. Rozdelenie textu na hlavný text a doplňujúce poznámky v stĺpci na okraji umožňuje rozlíšiť základné a rozširujúce informácie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toto všetko su moje fav knihy, ku ktorým sa vždy rada vrátim alebo som s nimi bola natoľko spokojná, že vám ich rada odporúčim. Posledné učebnice som sem zaradila pre to, lebo toto sú jediné učebnice, ktoré mi veľmi pomohli, sú výborne napísane a náhodou ak mám s niečim problém (ak sa to týka AJ), tak vždy po nich siahnem :)

Zdroj: www.bux.sk

5 komentárov:

  1. Tag upříří ságu a Browna mám taky velmi ráda. Tuto knížku od Coelheho neznám, ale četla jsem jinou, tak věřím, že i tato bude fajn :)

    Zvu tě k sobě na Giveaway o vůni Lanvin :))
    Michell

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dan brown a coelho sú u mňa na najvyššom možnom bode. teraz čítam murakamiho, mám tušenie, že prvé tri priečky sú naveky obsadené a len tak niekto ich neprekoná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja citam len knihy z vydavatelstva evitapress. mam rada knihy z realnym pribehom takze o upirox by ma moc nebavilo citat. ak ma kniha nezaujme hned na prvych par stranch tak nema u mna sancu.
    DíDí

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Level 26 som čítala aj ja a je to skvelá, zaujímavá, napínavá, výborná, najsamlepšia kniha :) Druhá časť je už trošku slabšia, ale tiež nie to zábavné čítanie. A počula som, že vydali už aj trojku, takže si ju určite kúpim :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no trojka je už vonku ... a je opäť skvelá ... už ju musím len dočítať :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...