utorok 9. apríla 2013

Akamuti africké čierne mydlo


Dnešná recenzia je o bio africkom čiernom mydle z radu Akamuti, ktorý som už spomínala pri recenzii čokoládovej pleťovej masky. Rovnako ako maska, tak aj toto zaujímave mydlo a čistiaci krém (o ktorom vám napíšem neskôr) mi bolo poskytnuté na recenziu eshopom www.BIOnatural.sk

Tento eshop ponúka široký sortiment bio kozmetiky, prírodnej kozmetiky a ekodrogérie, ktorý nie je testovaný na zvieratách. Okrem mnou recenzovanej značky Akamuti, tu môžete nájsť produkty značky Saloos, Oléanat, Bentley Organic, Cioccolatina , KAEO a mnohé iné.

To, čo stojí za značkou Akamuti, vám už sem písať nebudem, mohli ste sa to dočítať v minulej recenzii a tiež to všetko nájdete aj na stránkach BIOnatural.  A teraz rada prejdem priamo k recenzii tohto afrického prekvapenia.




Mydlo je veľmi naturálne zabalené do bieleho papiera a následne vložené do škatuľky, ktorá dotvára celý prírodný nádych. V eshope si môžte vybrať zo 130 gramového balenia (6,25 €) alebo 500 gramový kus (23 €). Píšem preto kus, keďže to musí byť fakt obrovské mydlo. Ja osobne som testovala 130tku a myslím, že to je postačujúca gramáž s rozmermi 8x8 cm, ktoré je a asi 2 cm hrubé.

Rada by som vám bližšie priblížila vôňu, ktorá s týmto mydlom prichádza, ale ťažko sa mi už len opisuje. Myslím si, že každý si pod tým predstaví iné, ale určite by sme sa zhodli na drevitej, prírodnej, možno by som to mohla prirovnať aj k vôni kníh, keď viete čo tým myslíte. Po umytí sa však vôňa premieňa na nenápadnú , ktorá sa následne dá prekryť obľúbeným telovým / pleťovým krémom alebo parfémom. Takže sa nemusíte báť, že sa vám vône "budú biť".


Ako vidíte tak mydlo má krásnu "mramorovú" štruktúru, ktorú vytvára 48 % bambucké maslo, kokosový olej a najme kokosové škrupiny, teda skôr ich popol. A teda najme pre tieto kokosové škrupiny, treba s mydlom pracovať opatrne. Nemyslite si zase, že je to nejaké peelingové mydlo, ale kedže je ručne vyrábané, môže sa stať, že nejaká tá ostrá čiastočka sa objaví. Preto je lepšie mydlo napeniť v rukách a potom aplikovať. Mne sa to stalo len raz. Avšak oproti ostatným mydlám je poddajné teplom rúk a vody. Preto sa aj odporúča a tak isto som ho používala aj ja, že som si vždy z mydla kúsok odlomila / odrezala, vytvorila z neho guličku a potom po umytí, som ho nechala pekne uschnúť mimo vlhkej kúpelne. Takýmto spôsobom viete jeden kus mydla využiť viacerými spôsobmi, ako na umytie rúk, tváre, tela, problematických miest a dokonca vlasov. Toto mydlo je neskutočne multifunkčné. 


Avšak pozor! Toto mydlo má aspoň v mojom prípade tendenciu pokožku napínať ale nie vysušovať. Keď som ho použila pri sprchovaní, pokožka bola po ňom také "vrzgava". Takže ja som musela po sprche použiť aj nejaké hydratačné mlieko. Ako viem zo skúseností iných (s mydlom som sa podelila, aby som vedela, či je to len môj pocit), niekomu to vôbec neprekáža a práve to vyzdvihuje. Ja však mám radšej pocit vláčnej pokožky. 

Podobne to bolo u mňa aj čo sa týka čistenia pleti. Určite by som ho pre prírodné výťažky odporúčila pre problematickú a najme mastniacu sa pleť. Ja som opäť musela siahnuť po kréme, aby som zjemnila pocit napnutej pokožky. Takže určite dievčatá, ak mate problém s mastnou pokožkou, toto je určite riešenie ako začať deň bez lesknutia :) Ako som sa dočítala na stránke dokonca pomáha vyčistiť pleť od akné, vyrážok a ekzémov. 

V prípade, keď som použila toto mydlo na ruky, stretla som sa zase s opačným prípadom ako v predchádzajúcich testovaniach a to, že mydlo mi ruky zvláčnilo a hydratovalo. Pravdepodobne zásluhou kokosového oleja. Tento pocit som mala aj vtedy, keď som sa snažila mydlo po odlomení vytvarovať do guličky. Mydlo je v tom momente jemne, olejovité a poddajne. 

Dokonca som mydlo skúsila, aj ako šampón avšak nie na celé vlasy. Raz za čas, podobne ako masku, použijem aj čierne mydlo ako šampón končekov vlasov, ktoré mám po dlhoročnom farbení suché, a poviem vám je to fakt zaujímavé. Keď mydlo navlhčíte, zdá sa ako keby ztuhlo oproti tomu, aké bolo kým ste ho spracovávali, avšak vám poskytne bohatú penu, ktorá suché alebo krepovité vlasy ukľuďní podobne, ako keď ich po umytí spláchnete studenou vodou, aby ste im dodali lesk.   

Mydlo sa odporúča pre všetky typy pleti a najme pre suché vlasy. Ja si však si myslím, že je skôr určené pre mastný, problematický a možno aj zmiešaný typ pleti, dokonca ani normálnej by nemal nejako spôsobiť nejaký problém, avšak pre suchú pokožku je skôr vypínačom. Čo sa týka vlasov, tak určite pre suché vlasy, ktoré v mojom prípade ukľuďní a zjemní. Neviem čím to je, že na pokožku pôsobí takto a na vlasy zase inak, ale možno je to len jeden pohľad z mnohých.

Africké čierne mydlo ma neskutočne nadchlo, ako svojou multifunkčnosťou, tak aj prírodnou vôňou. Výroba tohto mydla je spojená s určitou podporou ženských výrobných združení v Ghane a Spravodlivého obchodu, ktorý sa stal odozvou pre nespravodlivé obchodovanie s výrobcami tretieho sveta. 

Takže ak ste bio zástancom a milujete účinky, ktoré vám ponúka bambucké maslo a kokosový olej, určite nezabudnite vyskúšať aj tento penivý africký zázrak. Ja mu nemôžem dať menej ako 5 purpuriek, za to všetko čo zvládol. Som nadšená a prekvapená. 

3 komentáre:

  1. Ja som zatial na cistenie pleti furt pouzivala gely a peny z drogerky, ale po precitani tohto, mozno dam sancu prirodnemu mydlu. Bala som sa totiz, ze by mi mydlo az prilis vysusilo tvar (aj ked ju mam teda vcelku lesklu). Dik za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to vypadá moc dobře! :) miluju bambucké máslo!

    www.lorietta.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekná recenzia. Prekvapila ma multifunkčnosť tohto mydla. DanyLoveLife

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...