štvrtok 25. apríla 2013

Môj Deň Zeme s KeepCup


Nedávno bol krásny slnečný deň, 22. apríl, čiže Deň Zeme a ja som sa rozhodla, že tento deň strávim v spoločnosti KeepCup. Deň Zeme je ekologicky motivovaný deň, kedy sa asi najviac hovorí o tom, koľko sa vyprodukuje odpadu, ako je dôležite recyklovať, starať sa o Zem a teda o našu budúcnosť. Nevedela som si predstaviť iný deň na to, aby som konečne vybehla von so svojím eko KeepCup pohárom :) Poznáte KeepCup





Na internete som sa dozvedela dôležite informácie o tom, že Slovensko vyprodukuje za rok 15 miliónov ton odpadu pričom na jedného Slováka pripadne 300 kg odpadu. To sú cifry čo ! A tak prečo nezačať aspoň KeepCup pohárom

Verím, že každá z vás už mala "kávu so sebou", ktorú vám pripravili do papieroveho pohára, ktorý ste neskôr zahodili a určite nie vždy do správneho kontajnera. Čo však je horšie, je že tieto papierové poháre sú niekedy potiahnuté vodeodolným syntetickým latexom, voskom alebo polyetylénom, ktoré už však nie je možné ďalej recyklovať. A čo takto mať vlastný pohár, s ktorým si prídete do obľúbenej kaviarne a odnesiete si v ňom nápoj, ktorý obľubujete. U mňa to je väčšinou Latte alebo poriadna silná káva, ktorá ma preberie :) 


KeepCup predstavuje efektívnu a tiež estetickú náhradu jednorázových pohárov a tým sa snaží aj o zníženie množstva zbytočného odpadu. KeepCup je prvý znovupoužiteľný eko pohár, ktorý vyhovuje aj barista štadardom a teda je vhodný aj pre kaviarenské stroje. Tento pohár prezentuje človeka, ktorý má rád kávu, ktorý sa stará o životné prostredie a tiež človeka, ktorý vie oceniť dobrý dizajn :) 



Pohárik si môžete zakúpiť v kamennom obchode alebo pohodlne doma, cez eshop. Ja osobne som sa s týmito doplnkami (ako hovorím KeepCup pohárom) stretla v obchodoch v Bratislave, kde sú propagované vo veľkom. V Košiciach som už to šťastie nemala. Vždy sa mi páčilo ich využitie a dizajna a tak sa stalo, že už aj ja vlastným svoj KeepCup. Vybarala som si M veľkosť, čo je 340 ml obsah. Na výber máte zo 4 veľkostí a viacerých farebných kombinácii. Mojím eko doplnkom sa tak stal ružovo - fialový Sunrise M :)

A ak by ste nevedeli, tak takýto stredný KeepCup pohár je jedinečnou náhradou 25 papierových jednorázových pohárov. 


Pohár je dôležité pred prvým použitím samozrejme umyť, ale nie nejako drasticky a dokonca je vhodný do umývačiek. Silikonový prstenec, ktorý je na pohári, je veľmi šikovne vybavený názvami asi všetkých typov nápojov, z ktorých si môžete jeden vybrať (ten váš obľúbený), vyznačiť napr. fixou a v kaviarni už budú vedieť čo vám majú pripraviť. Ja som si nevyznačila nič, pretože rada vyskúšam nové nápoje, a možno si napríklad len napíšem na pohár svoje meno, aby si ho zapamätal ten sympatický barman z kaviarne :D

KeepCup udrží váš nápoj teplý (ale samozrejme to nie je termoska), zoberiete si ho kamkoľvek so sebou a stačí už len otočiť uzáverom a napiť sa. Veľmi sa z tohto pohára teším, nosím ho kamkoľvek so sebou, či si už spravím nejaký nápoj doma, alebo skočím do kaviarne. 

9 komentárov:

  1. už dlhšie o ňom uvažujem :)) ten tvoj je krásny:)

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) určite si ich choď obzrieť do obchodov alebo na eshop ... sú fakt šikovné :)

      Odstrániť
  2. ja som tiež uvažovala :)
    http://eeverywomen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páči sa mi :) Je skvelý, ale mám obavu z toho, že by som ho stále zabúdala doma :/

    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no stať sa môže, ale na pitný režim by si zabúdať nemala, takže pohárik stále so sebou :) a ako vravím, je to skvelý doplnok :)

      Odstrániť
  4. Ten pohárik je strašne zlatý. Ale nejako neviem akej je teda farby. Keďze v eshope vyzerá ako červený a tu ako ružový:/
    DanyLoveLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. farba je taká ako na fotkách ... sýto ružová s fialovým vrchnákom a oranžovým prstencom a krytom

      Odstrániť
  5. pekné to je,drahé to je a neviem v čo iné ako obyčajný termohrnček..o.O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no iný je určite v myšlienke a štandardoch kaviarní ... a keď používaš keepcup vieš čo podporuješ ... a určite je rozdiel aj v tom, že toto nie je termo hrnček ... jasne cena je vyššia, ale tak to už je na každom, či investuje do špirály / make upu, alebo do pohárika :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...