piatok 21. marca 2014

Schauma Fresh it Up!

"Ryšavé, blond, mahagónové, ombre, Schwarzkopf vie, čo je pre vaše vlasy dobré."

Toto je časť básničky, ktorá prišla spolu s touto jarnou novinkou od vlasovej kozmetiky Schwarzkopf. No nie je to milé :) Dizajnovo, dievčensky ladený šampón a kondicionér, rafinovane vyvinutý pre mastné korienky a suché končeky s mliekom z mučenky. Šikovná kombinácia, ale čo je ta mučenka? Odpoveď nájdete na konci článku :)

Cena v 101 drogerie: 2,59 € (šampon) a 2,45 (kondicióner) za 200 ml balenie
Čo sa týka konzistencie a zafarbenia, tejto výraznej dvojice, tak je naopak veľmi štandardná. Šampón je tekutý a perleťový a kondicionér zase biely a hutný. Vôňa oboch je príjemne sladko dievčenská, a možno tak vonia mučenka :) Som rada, keď šampon spraví hustú penu, ktorou obalí vlasy a s tento to dokáže. Vtedy viem, že vlasy po umytí nebudú tak vrzgavé a nebudú sa ťažko česať. Nemám žiaden problém použiť ho bez toho, aby som si dala do vlasov ešte kodicionér, ktorý trošku ťažšie prilne do mokrých vlasov. Treba sa s ním len trochu pohrať. Stále a asi navždy ostane mojou najväčšou dilemou, rozdiel medzi balzamom a kondicionérom :) Ale zdá sa mi, že balzám som nemala nikdy problém zapracovať do mokrých vlasov, kým kondicionér je asi skôr lepšie aplikovať na vlhké vlasy, ktoré si osušíte najprv uterákom. Hmmm čo myslíte vy ... 
Jediné čo mi na tomto voňavom šampone prekáža, je dosť veľký otvor, pre tak tekutý produkt. Pri kondicionery to nie je taký problém, kedže je tuhý skoro ako krém, tak je to len výhodou, ale keď prvý krát otočíte šampón do dlane, nezľaknite sa. Treba ísť na to opatrné, pretože takto šampón vypatláte raz dva :D
Fresh it Up! okrem toho, že sa stará ako o končeky a korienky vašich neposedných vlasov, neobsahuje žiadne silikóny, a vďaka novej receptúre by mala vlasom dodať stratený proteín. Úlohou mučenkovej novinky je čistiť mastné korienky a postarať sa o namáhane končeky. A teraz to príde ... odhalenie tajomnej mučenky :) 

To by som nebola ja keby som si nezistila, čo to vlastne je tá mučenka.

"Väčšina z nich sa vyznačuje nápadnými pravidelnými kvetmi neobvyklých tvarov aj farieb, nájdeme ale aj druhy s kvetmi úplne nenápadnými. Kvety kvitnú zvyčajne len jeden deň. Názov mučenka vznikol z toho, že v nápadnom kvetu mučenky modrej Passiflora caerulea možno vidieť nástroje umučenia Ježiša Krista: uprostred tri čierne čnelky s bliznami ako klince, päť peľníc ako päť rán Kristových a okolo veniec farebných vlákien ako tŕňovú korunu. Špicato zakončené listy predstavovali kopije, úponky pokarhania, desať okvetných lístkov desať apoštolov. Aj latinský názov Passiflora dali mučenke jezuiti (passio = utrpenie, flos = kvet). " (wikipedie.cz)
A myslím, že rovnako ako ja, ste takto aj vy dostali odpoveď na otázku, prečo zvolili práve túto farebnú kombináciu. Určite by sa mi páčila aj bielo fialová verzia, ale je to pekné, také dievčenské balenie a nepovedzte, že by vás rovnako ako tento kvet neupútal, aj samotný obal v regáli medzi ostatnými šampónami aby ste sa pozreli bližšie, a zistili čo je to za novinku.

4 komentáre:

  1. Schauma mě nikdy moc nezaujala, ale je pravda,že už jsem ji minimálně dva roky neměla v ruce My Small Happinesses

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naštěstí se mi moc vlasy nemastí, ale ten kondicionér bych vyzkoušet mohla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Normálne mám chuť ísť do drogerky a kúpiť si ho :D :D Vyzerá tak chutne :)...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zlatý je, mať novu 15, tak sa v ňom vyžívam :D
    ja mučenku (Passiflora Incarnata, čeľaď Passifloraceae) poznám zo školy, keďže je to skvelý sedatívny a uspávací pomocník :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...