nedeľa 28. októbra 2012

DIY: Bath Balls



Včera som vám priniesla návod ako si vytvoriť homemade Lush šumienky do kúpeľ. Dnes som vám sľúbila recept na šumivé gule do kúpeľa. Tento postup bude možno zložitejší, ale za pokus to stojí. Narozdiel od Bath Fizzie, sa musia gule sušiť 3-4 dni. Tak ako som už písala minule, Vianoce sú za dverami, tak prečo sa nepokúsiť vyrobiť niečo voňavé a farebné, čím určite nikto nepohrdne (jedine ten čo nemá vaňu ale sprchový kút). Vôňa škorice, vanilky a pomaranča dodá Vianociam a tomuto počasiu to správne čaro.  


ČO NA TO POTREBUJETE:
- 2 hrnčeky soli do kúpeľa
- 2 lyžice vody
- niekoľko kvapiek esenciálnych olejov (môžete sa riadiť podľa minulého receptu)
- 1 kvapka potravinárskeho farbiva (podľa potreby)
- plastová pipeta
- guľové formy

AKO NA TO:
V myse zmiešajte soľ s vodou. Po kvapke pridávajte do zmesi pomocou pipety vami vybratý esenciálny olej a následne pridajte aj potravinárske farbivo, ktoré ste si vybrali. Miešajte dovtedy kým farba nie je v celej zmesi.

Do jednej polovice formy dajte lyžicou aj viac hmoty ako sa zmesti. Poriadne utlačte. Spravte to aj do druhej polovice a následne polovice spojte aby sa spojila aj hmota. Veľmi opatrne odstránte hornú formu a guľu nechajte cez noc preschnúť, ale tak aby sa nepretočila.


Na druhý deň odstránte aj spodnú formu a guľu nechajte poriadne vyschnúť 3-4 dni. Pre krajšiu dekor ich môžete uložiť do sklenenej dekor fľaše, ktorú potom môžete mať uloženú v kúpeľni. 

1 komentár:

  1. Krasny clanok, urcite by som sa do toho pustila, skoda len ze nasa domacnost je ochudobnena o vanu...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...