sobota 27. októbra 2012

DIY: Bath Fizzie



Bude to farebné a šumivé

Verím, že každá z vás pozná Bath Fizzie (preložiť do slovenčiny to asi kultúrne nejde - takže šumivé vecičky do kúpeľa). Kto nakupoval niekedy z obchodoch Lush tak si vie dokonale predstaviť o čom to píšem. Takže som sa rozhodla, že si šumivé vecičky vyrobím aj doma. Hľadala som, pátrala som čo všetko je na to potreba a alchýmia Lush bola odhalená. Tak verím, že ak to skúsite podarí sa vám to. Možno na prvý krát to nevíjde (ako moje pokusi uvariť puding) ale všetko je o cviku.


ČO NA TO POTREBUJETE:
- jedlá sóda
- kukuričný škrob
- kyselina citrónová 
- potravinárske farbivo
- esenciálny olej
- sklenená misa
- rozprašovač 
- formičky na pečenie

AKO NA TO:
Preosejte cez sítko 1 3/4 šálky jedlej sódy, 1 šálku kyseliny citrónovej a 2 šálky kukuričného škrobu. Ak chcete dosiahnuť viac odtieňov, tak v rozprašovači zmiešajte vodu so 6timi kvapkami potravinárskeho farbiva.

Jednu šálku tejto práškovej zmesi vysypte do sklenenej misy. Za stáleho miešania do nej vstrekujte z rozprašovača vodu s potravinárskym farbivom, aby ste dosiahli požadovaný odtieň. Vodu pridávajte pomaly aby vám zmes nevyšumela. Dôležité je, aby ste sledovali konzistenciu. Keď hmotu už bude možné tvarovať, prestante s pridávaním vody.

Do zmesi môžete začať pridávať esenciálny olej - 5 kvapiek, ak je to silnejšia vôňa (levanduľa, mäta), 6 kvapiek, ak idete o slabšiu arómu (citrón, grepfruit) - a dobre premiešajte. Zmes vložte do formičiek na pečenie (dobre je použiť 1/4 šálky na jeden kus). Zmes vo formičkách nechajte po dobu 2 hodín a potom opatrne vyberte. Zo zvyšku práškovej zmesi môžete vytvoriť ďalšie odtiene. Určite odporúčam použiť silikónové formičky, aby sa vám "šumienky" lepšie vyberali !!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dúfam, že sa vám tento recept páčil a že sa vám to aj podarí. Pretože Vianoce už klopú na dvere a prečo neobdarovať svojich blízkych voňavými Bath Fizzies. Zajtra zverejním recept na výrobu šumivých gúľ do kúpeľa.

2 komentáre:

  1. Oh to zní velice zajímavě :-).
    Shání se mi sliny, mňam :DD
    škoda jen že nemám doma všechny tyto ingredience :'(

    www.denikchloe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jé jak si psala tajemství Lush odhaleno :) už se těším, až se do toho pustím! :)

    http://heellipstick.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár ... ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...